En liter jordgubbar...

Fick order om att äta massor med jordgubbar för att få upp mitt järnvärde. Så idag har jag försökt att äta en hel liter själv i medicinskt syfte. Kommer säkert att föräta mig på jordgubbar efter den här sommaren. Men än så länge är det riktigt gott.

Har passat på att städa lite inför helgen och handlat all mat till trerättersmiddagen. Ska bli roligt att bjuda på stort kalas på lördag. 12 stycken gäster blir det. Älskar att annordna middagar och kalas.

Just nu längtar jag efter Martin något fruktansvärt. De ska riva scen inatt så han kommer inte hem förrens framåt morgonkvisten. Imorgon kväll är vi bortbjudna vilket ska bli skönt.

Jag jobbar min sista dag innan jag går på föräldraledighet, känns otroligt att jag ska bli föräldraledig. Men härligt ska det bli.

Tvättat hela dagen lång...

Ja då har man varit duktig och tvättat hela dagen lång. Känns konstigt att se alla dessa små söta barnkläder hänga på tork. Kände att jag var tvungen att tvätta upp dem så att det finns lite färdigt ifall man skulle behöva åka in till förlossningen. Det är ju faktiskt bara fem veckor kvar nu...Spännande.

Var på kontroll härom dagen. Fick beröm för min fina mage av barnmorskan som jag ska ha resterande tid. Ulla har gått på semester. Jag har ju haft tur som inte fått en ända bristning på magen. Det berodde dels på att man inte har anlag för att få det och för att man har en bra hudtyp. Jag fick väga mig och vågen visade att jag gått upp 10 kg på snart 9 månader. Det ska man vara glad för. Har ännu inte lagt på mig något på mig själv, utan det är vatten och barnet som väger. Någon gång ska man väl ha tur här i livet. Annars var det mesta bra. Hade dock på tok för lågt järnvärde men det skulle jag lösa med att äta jordgubbar och grönsaker.

Vi passa på att gratulera min vän Nadja som fick en liten söt flicka den 23 juli. Änglah ska hon heta. Grattis grattis vännen. Ser fram emot att se den lilla tösen någon dag.





I kärlekens tecken

Såg på ett avsnitt av Oprah på trean förut, tog en paus i mitt städande. Det handlade om kärlek. Det var ett par som hade mötts i ett koncentrationsläger i Tyskland för många år sedan, men skiljts åt i hemskheterna. Efter mycket om och men så möttes paret av misstag på en bilnddate i Amerika många år senare ovetande om att de setts förut.. De började att berätta om varandras bakgrunder och fick då chocken att de mötts tidigare. Det gifte sig direkt och var oerhört kära än idag. Otroligt häfitigt att något sådant kan ske. Det är verkligen ödet som spelar in. Kanske är kärlekens kraft så otroligt stark att den kan sammanföra två människor så många år i efterhand. Paret hade nu varit gifta i 50 år och Oprah frågade vad som hållt deras kärlek vid liv. Mannen svarade:

- Man ska vakna varje morgon och tala om för den man älskar att man älskar han/hon och verkligen mena det.

Jag tror at det är nyckeln till all kärlek att rå om varandra och kunna kommunicera om allt mellan himmel och jord. Det är dessutom viktigt att kunna ge kärlek och vara givmild med den. Jag är oerhört tacksam att jag har fått den stora äran att bli älskad av någon som Martin och att jag får chansen att älska honom. Det är härligt och livskvalité.

Det är skönt att ha Martin på hemmaplan den här helgen. Hämtade honom vid tåget i Hallsberg igår. Det är något visst med att hämta någon vid tåget. Det är alltid lika spännande och pirrigt härlig när den man tycker om kliver av tåget när man har längtat.

Igår bjöd snälla pappa, mamma, sara och mig på mat i Stadsparken. Det var mysigt att gå ut och äta.

Shopping

Idag tog jag en sväng till Marieberg för att shoppa lite. Passade på att luncha med syrran när hon hade matrast från Din Sko. Jag har bestämt mig för att man behöver ju inte vara sunkigt klädd bara för att man är gravid. Så jag shoppade en hel del:


En tröja i organisk bomull
En tunika
En skarf
Ett par solglasögon
En t-shirt
Två par skor
Ett bäddsett till bebisen
Plus lite annat smått och gott

Den nya delen av Mariebergs Köpcentrum är jättefint. Massor av bra shopping. När jag stod i provhytten på Gina Tricot så gick brandlarmet och alla ombads att gå ut. Så det var bara att kasta på sig kläderna och gå ut. Efter en stunds väntan fick alla gå in igen.

Varje gång jag får sms så tror jag att min kära vän Nadja har fått sin bebis. Jag går på helspänn varje dag. Jag tänker på dig ska du veta om du läser det här.

Imorgon ska jag hämta min älskling vid tåget i Hallsberg. Längtar dit.


Kontroll på morgonkvisten....

Idag var det åter igen dags för en kontroll av bebisen och mig. Allt visade sig vara bra både med mig och barnet som vanligt. Bebisen har lagt sig med huvudet neråt men det är inte fixerat ännu. Tur är väl det för jag är ju bara i vecka 33 ännu. Sju långa veckor kvar till BF. Martin och jag börjar bli otåliga på vad det är för en liten varelse som tänker komma fram. Hjärtljudet idag låg på 136 slag. Sedan slog min barnmorska hål på myten om att förstföderskor ofta går över tiden, så är det inte. Badning är också helt ok nu när det är varmt, men man ska akta sig ifrån solen då man kan få pigmentförändringar pga. alla hormoner i kroppen.

Martin är ute en sväng med motorcykeln, ska laga mat tills han kommer hem. Det är så skönt att ha honom hemma.

Jag är ledig hela veckan och det är helt underbart. Har aldrig haft så mycket ledigt som jag kommer att ha den här sommaren. Jag ska riktigt njuta av dessa dagar och tiden som mammaledig sen. Tycker att jag är värd det efter fyra års konstanta högskolestudier och extrajobbande.


Ännu en dag i värmen...

Idag var det dags att gå upp tidigt trots att det är lördag och helg. Började jobba klockan 8.00 på jobbet. Var hur mycket folk i butiken som helst idag, det var kö i min kassa i stort sett hela dagen. Orkar inte hiva så mycket med varor längre, det är tungt och jobbigt för kroppen. Men jag ska försöka att stå ut hela juni. Ska be om att bara få sitta i kassan resten av dagarna jag jobbar. Är rädd för att lyfta för tungt för det gör ont då.

Har varit ute i solen resten av dagen, känner mig slut efter
dagens arbte. Blir grillning ikväll. Mysigt värre.

Igår kom Karin och hennes sambo Andreas från Malmö och hälsade på mig. Karin är en av mina bästa vänner. Det var så roligt att träffas och prata lite. Jag tycker så mycket om henne och saknar henne massor nu när hon bor så långt bort. De kom för att titta på huset och äta lunch. Mycket trevligt. Jag fick jättefina bebiskläder och små tofflor.

Annars så saknar jag Martin något otroligt. Han har verkligen jobbat konstant i fem veckor nu, har knappt sett honom. Det fattas en stor del av mig själv när han är ute och jobbar. Men nu ska han i alla fall vara hemma i några dagar framöver, som jag har längtat efter dessa dagar.


RSS 2.0