Länge sedan jag bloggade sist...

Det var alldeles för länge sedan jag bloggade sist. Har inte haft tiden eller orken att skriva, men nu ikväll kom lusten över mig. Läser ett antal bloggar på kvällen innan jag lägger mig. Det flesta handlar om inredning, matlagning och barn. Härliga saker här i livet.

Mycket har hänt på senaste tiden. Nelly har fyllt 2 år. En fantastisk dag som firades i trädgården men nära och kära. Martin hade byggt upp ett partytält med bänkar och bord, och dekorerart det så fint med ballonger och serpentiner. På menyn stod tortellinigratäng med curry och fläskfilé. Till det serverade jag färska tomater och en sallad. Till dessert blev det en hemgjord jordgubbstårta och en helt underbar tårta som min arbetskamrat Guns dotter Helena gjort till Nelly. Ett konstverk! Vår lilla tjej växer så det knakar. Bilder från födelsedagen kommer snart.

 

Recept på Tortellinigratängen vi bjöd på:

Fläskfilé

Bacon

Tortellini med valfri smak (Jag brukar ta dem med ost i)

Purjolök

Paprika

Curry

Salt

Peppar

Matlagningsgrädde

Ost

Ta fram en ungssäker form. Sätt ugnen på 225 grader. Bryn purjolök och paprika i stekpanna. Lägg det som en bädd i botten på formen. Stek strimlad fläskfilé och bacon i pannan. Salta och peppra köttet. Lägg det över purjolök- och paprikablandningen. Krydda köttet med curry. Var inte rädd för att krydda,det går åt mer än vad man tror. Koka tortellinin enligt anvisning. Häll lite matlagningsgrädde över köttet. Lägg sedan ett lager med tortellini ovanpå köttet så att det blir ett tjockt lager. Häll över matlagningsgrädden och strö över ost. Grädda i ugnen tills gratängen fått färg.



 





RSS 2.0