Helgen i repris

Helgen har bjudit på en mängd olika aktiviteter. I Lördags jobbade jag och det var helt klart fullt upp på jobbet. Jag kände att vi hade behövt varit ytterligare en person då vi inte hann att hjälpa alla kunder. Till luciahelgen behöver vi nog utöka med en person. Martin och Nelly var på kalas i Hovsta hos Amanda som fyllde 20 år. Tyvärr kunde jag inte vara med när jag jobbade. Efter jobbet svängde jag ner till Hemsjön. Där var det julmarknad. Vid Hemsjön ligger en helt otrolig gårdsbutik som säljer inredning. Tänk att ha ett sådant guldkorn så nära. Jag shoppade en ny tvålpump, en tvål, lite julprydnader, en handduk och två sorters te. Ett av teerna hette höstglöd och det andra äppelkaka. Jag provsmakade äppelkaketeet igår när jag kom hem och det smakade och doftade underbart.

På kvällen hade vi tacokväll med bästa Rebecka, Rickard och Rasmus. Det är så kul att se Nelly och Rasmus leka tillsammans. Tack Rebecka för en mysig kväll med gott vin. De är alltid lika trevligt att umgås med goda vänner.

Idag är det första advent. Startade morgonen med mysfrukost och så tände vi första ljuset i adventsljusstaken. Jag försökte förklara för Nelly att tomten kommer när ljus nummer fyra är tänt. Ler. Vi har gått en halv mil idag med, kanske inte det bästa för min förkylning men det var skönt. Ikväll har Nelly och jag gjort KGA:S julskyltning medans Martin och Lars rev scenvagnen som Martin Stenmark uppträdde på härom kvällen. Martin och Nelly var där och tittade på honom i fredags kväll. Nelly drog blickarna till sig när hon dansade. Den lilla ungen har musiken i blodet.


Två utslagna föräldrar framför tv:n ikväll

Så är fallet, Martin och jag ligger utslagna framför tv:n. Nelly fick en ny tand i natt och var ledsen och strulat runt i vår säng. Stackars vår lilla söta lilla goa unge. Det är de stora tänderna bak i hennes mun som kommer nu. Därför blev det inte många timmars sömn i natt. Är totalt genomförkyld fortfarande så hade svårt att sova på grund av det med. Läste på bipacksedeln på mina tabletter som ska vara avsvällande i bihålorna: vanställningar, sömnsvårigeheter och nervositet. Haha, herregud.

Har haft en bra dag på jobbet med tjejerna. Saknar bara Erica. Hon kämpar på i Kga istället. Det är väldigt roligt att jobba just nu. Bjöd på lite adventsfika idag. Clementiner, choklad och lussebullar.

Nästa vecka är jag i Paris. Kan ni tänka er vad härligt. Vad mysigt vi ska ha.

Imorgon är det dags för jobb igen. På kvällen blir det tacokväll med R, R och R här hemma. Mysigt. Kul för Nelly att få leka med Rasmus. Tänkte mysa och dricka lite vin också.

 





Visst är de söta? Lussebullar i tyg. Nelly har kanelbullar och kakor som hon leker med.


Den stora frågan är...

Ska jag klippa lugg eller inte igen. Svärmor som är frisör kom hem från en kurs förra helgen och sa att det är helt rätt och inne med lugg igen. Jag har krånglat och sparat ut luggen i omgångar nu i några år. Ska jag orkar spara ut den ännu en gång om jag ångrar mig. Nu talar vi om en tuff lugg som är aningen för lång och ganska bred. Ska jag klippa mig eller inte?

Hoppas dessa landar i min brevlåda snarast...

Har klickat hem dessa från HM. De ska levereras i början av nästa vecka så jag hoppas de kommer innan vi åker till Paris. Budgetklänningar men det får duga just nu. Vet inte om jag packar med mig både klänningar då vi bara tar med oss ett handbagage. Duger dessa till två finmiddagar? Annars är jag öppen för förslag på bra julklappstips till allt från sambon, lillasyster, dottern med flera. Någon som sitter på några? Nu ska jag krypa ner i sängen som drömma mig bort. Vill att det ska bli morgon så att Martin snart kommer hem. Han lanadar imorgon bitti. Ska bli så skönt att få hem honom igen från hans semestertrip.






Höstrusk ute...

Sitter som tur är inomhus medans rusket öser ner ute. Kommer mig inte för med något speciellt idag. Det är verkligen skönt att få en dag ledig då jag känt mig kraslig och haft feber i flera dagar. Trots det har jag jobbat, men det är ju så roligt på jobbet. Nelly ligger i sin vagn och sover. Skönt för henne med att ta det lite lungt. Hon har fått influensavaccinet och flera tänder den här veckan, så hon har haft sitt. Lilla gumman! Jag känner mig osäker för hur jag ska göra med influensasprutan för min egen del. Kanske inte är så bra att ta den om man inte är frisk.

Martin är i Florida med sina arbetskamrater och kommer inte hem förrens på onsdag. Jag längtar efter honom något så otroligt mycket. Han är min stora trygghet i vardagen. Alltid den som står vid min sida i ur och skur. Jag och Nelly hoppas på en massa presenter från en utvildad sambo och pappa när han kommer hem.

Första helgen i december bär det av för Martin och mig till Paris. Som jag längtar till våra weekend. Det ska bli så otroligt skönt att åka bort och bara vara några dagar. Ser fram emot allt som Paris har att erbjuda när det gäller sevärdigheter, shopping och mat. Är det någon som kan tipsa om någon bra restaurang i Paris? Hur länge i förväg behöver man boka för att få en chans att äta på något bra ställe? Jag hoppas verkligen att julsskyltning är i full gång när vi kommer dit.

Annars är jag väldigt sugen på att börja shoppa julklappar till alla nära och kära. Har massor av bra idéer på klappar. Några har jag redan börjat att ordna. Jag älskar allt vad julen har att erbjuda. Allt pyssel, matlagningen och att umgås med familjen. Den här julen kommer dock inte bli riktigt som de andra. Martins mamma ska donera en njure till Martins bror Jerker. På grund av detta kommer säkert inte alla kunna vara med och fira julen hemma, men vi får ta det som det kommer. Jag är så oerhört stolt över allt arbete som Martins mamma lagt ner för att kunna ge sin njure till sin son. Dessutom är jag stolt över Jerker som aldrig klagar trots att han många dagar mår väldigt dåligt. Nu när man är mamma själv så kan man förstå hur man vill att sitt barn ska må bra, trots att det innebär en stor uppoffring både mentalt och psykiskt.
När det händer sådan här saker i en familj gäller det att alla håller ihop.

Har lust att baka lite lussekatter, ska nog åka och handla lite ingredienser imorgon så att jag och Nelly kan baka.

 


Fredag 091113

Idag har det varit den omtalande fredagen den 13:e. Har klarat mig undan någon större otur, men har haft en stressig dag på jobbet. Martin jobbar ikväll och inatt så honom ser jag nog inte förrens framåt småtimmarna vid min sida. Känner mig helt slut. Har en förkylning i kroppen som inte ger sig. Har känt mig hängig i snart en månad, och igår kväll hade jag feber. Hoppas få ta sprutan på tisdag så man klarar sig från svininfluensan. Martin åker till Usa på söndag. Vet inte om jag är redo att vara själv i 11 dagar nu, men det får gå. Hatar som sagt att vara utan honom.

Nelly ville inte gå och lägga sig ikväll fastän hon var jättetrött. Till slut fick jag lägga in henne i hennes säng och låta henne gråta en stund tills hon somnade. Jag känner mig så grym som mamma då, men när hon blir så övertrött så finns det inget annat sätt som fungerar. Hon blir ju aldrig grining när hon är trött, utan kör bara järnet här hemma så att hon slår sig. Slutade kvällen med att trilla och slå huvudet i soffbordet. Då måste man dra en gräns. Är man en elak mamma då? Varför ska man alltid ha dåligt samvete som mamma?

Måste sova nu. Imorgon är det dags för jobbet igen. Alltid någon som måste hålla ställningarna för svenskarna även på helgerna. Imorgon får jag sällskap av mina kära arbetskamrater Johanna och Erica. Trevligt!




Upptäckarhuset i Hallsberg

Idag tog jag, Rebecka och barna och packade in oss i bilen och for till Hallsberg. Vi gjorde ett besök på childrens playhouse. Det var verkligen över all förväntan och supermysigt för barnen. Nelly och Rasmus hade roligt och jag och Rebecka roades av att se på när de små lekte. En succé var ju Coopaffären i miniatyr. Huset består av ett antal små rum där man kan leka allt från brandman, café, doktor eller busa i vatten. Det blev en sväng till Mc Donalds för lunch. Nelly som är för liten att äta hamburgare fick en ballong med sig hem i alla fall. Den gick tyvärr sönder och Nelly grät floder på eftermiddagen. Jag och Nelly tog en sväng till Marieberg galleri på eftermiddagen för att köpa en jacka. Hittade en fin kappa på Vero Moda. Min kära mamma bidrog till jackan. Vilken mamma man har!

 



































Det tar på krafterna att busa en hel dag. Nelly somnade redan klockan sju.

 


Bloggtorka....

Har under några veckors tid haft en otrolig bloggtorka. Har egentligen massor av tankar och händelser att delge, men har haft svårt att få ner orden på pränt. Hoppas på mer inspiration till skrivandet snart.

Idag har det i alla fall varit alla pappors dag. Har inte hunnit fira min egen underbara pappa. Men han vet att han är den bästa. Nelly gav sin pappa Martin och min kära sambo en trisslott, dock en nitlott.


RSS 2.0