Nelly och pappan














Mina två älsklingar

Stolt över dotter och sambon

I torsdags kväll passade Martin Nelly från 18.00 till 22.00 alldeles själv när jag var på möte på jobbet. Det var faktiskt väldigt skönt att göra något på egen hand. Litade till 100 procent på att min älskade sambo skulle ta hand om vårt barn på bästa sätt. När jag parkerade bilen och gick mot dörren och öppnade den möttes jag av ett lugn. Framför tv:n låg mina älsklingar och tittade på tv. Det hade gått jättebra trots att lilla Nelly bajsat ner sig totalt.

Igår var Martin och jag på bio tillsammans med två kompisar. Det känns alltid lite jobbigt att lämna Nelly men farmor och farfar tackade inte nej till att vara barnvakt till vårt charmtroll. Även där möttes vi av ett lugn när vi kom hem. Vad snäll och lugn hon är vå älskade ängel. Jag smälter.

Känns lite jobbigt att lämna ens lilla barn i modershjärtat men det måste man för sitt eget välbefinnande ibland. Hon är ju alltid i goda händer trots att inte mamman alltid är med. Men hon är ju så liten....

Vilken dotter vi fick jag och Martin. Bra på alla sätt och vis...



En underbart skön helg

Helgen har jag spenderat hos mina underbara föräldrar i Askersund. Skönt att vara hos dem när Martin är ute och reser. Jag saknar honom så och det underlättar att ha någon annan nära med en liten baby.

Snälla mamma erbjöd mig att gå på chokladsalongen och titta på Lelila Lindholm medans hon passade Nelly. Vilken snäll mamma jag har som alltid ställer upp och hjälper mig. Vad skulle jag göra utan henne?

Leila Lindholms föreläsning var givande och rolig. Hon lagade tre bakverk med choklad som vi fick smaka på. Hon var lika charmig och duktig som på tv. Jag fick hennes senaste bok signerad. Roligt att ha.

På lördagskvällen kom Johanna ut till Lyckeberg och vi hade en kväll full av god mat och prat. Vad går upp mot lite tjejsnack över en kopp te? Ro för själen.m

Mitt nya liv har börjat

Det är inte vanligt att man ger några livsavgörande löften såhär strax efter sommaren. De viktigaste löftena brukar ges och även  brytas någon gång kring nyår och årskiften. Men jag har precis börjat jobba på ett löfte som jag inte får bryta. Löftet handlar om att dricka tre liter vatten om dagen och inta en stor tallrik gröt varje dag. Vad detta beror på handlar om att min mage inte läkt som den ska efter kejsarsnittet. Tarmen har tryckt på det som ska läka i magen på grund av att jag har lite trög mage och därför att jag druckit för lite vätska när jag ammat.

Så nu består mina frukostar av en tallrik fiberhavregrynsgröt, full med russin och osötat äppelmos. Till det tar jag lite ekologisk mjölk och en smörgås. Avslutar frukosten med ett glas juice. Tro mig men man vänjer sig och nu är det faktiskt ganska gott, jag som var väldigt tveksam innan.

Men jag har ingen annat val än att följa vad min läkare önskar, annars läker inte magen som den ska och jag kan få problem att vänta fler barn i framtiden.

Dessutom ska firas att mitt bäckenben inte var för trångt. Jag hade ett vältränat och starkt bäcken så jag hade lungt kunnat klämma ut lilla Nelly sa min läkare. Antingen låg hennes huvud lite på sne eller så fick jag inte igång de allra sista krystvärkarna. Så jag kan föda barn den naturliga vägen nästa gång, vilket känns härligt när jag klarade nästan hela förlossningen med Nelly utan NÅGON smärtlindring.




Så här ser det inget vidare ut med gröt...



Men med lite osötat äppelmos på gröten blir smaken bättre....



Och med russin i gröten blir det naturligt sött....


Och en skvätt ekologisk mjölk på toppen, både bra för en själv och naturen...




Nelly





Härligt med små händer



Bus



Nelly badar



Gos efter badet




Shopping de senaste dagarna...

Har unnat mig lite nya kläder efter graviditeten. Skönt att vara sig själv igen, minus några kilon till. Dock har viktnedgången kanske gått lite väl fort, har känt mig lite matt. Därför passade det fint med lite nya kläder. Det blev Marieberg förra veckan och Hallsberg i går. Stackars Nelly kräktes ner hela sig och moster Sara inne på Lindex igår. Magen var för full då hon ätit och inte bajsat riktigt som hon ska. Men jag ringde till sjukvårdsrådgivningen och tydligen kan det bli så ibland. Men det var synd om den lilla tjejen. Så vi åkte hem tidigare än vad vi räknat med för att den lilla skulle få vila.




Chinos till mig

Ett klänningsset till Nelly med fem myror är fler än fyra elefanter.

Sedan blev det en kort jeanskjol till mig. Tre tröjor från MQ och lite annat smått och gott.

Nelly och jag om dagarna...

Nu är det Nelly och jag som kamperar ihop om dagarna. Vi har det mysigt vi två. Jag planerar lite inför dopet och städar och fixar medans Nelly sover. Fast man längtar tills hon ska vakna när hon sovit i några timmar i sträck. Hon är ett litet charmtroll den lilla tjejen.




Matning när pappa kommer hem från jobbet.

RSS 2.0