Helgen i repris...

Helgen som gått har varit bra på alla sätt och vis. I lördags hade vi på jobbet bestämt oss för att bowla i Laxå för att sedan äta middag hemma hos mig. Som sagt så älskar jag att ha bjudningar och det är alltid lika trevlligt att umgås med mina arbetskamrater privat. Det finns sällan utrymme för oss att hinna prata om ditt och datt när vi arbetar. Vi arbetar ju som sagt på en arbetsplats som är ganska speciell på många sätt och vis. Vi har ett stort samhällsansvar vilket kräver att vi fungerar bra som grupp och tillsammans. Några av mina arbetskamrater betyder oerhört mycket för mig, och dessa räknar jag som mina privata vänner.

Helgens bjudning bestod av följande mat:

Varmrätt: Kycklinggratäng med ris och två sorters sallad.

1 påse kycklingfilé
5 dl cremé fraiche
200 g Filadelphia ost
1 påse med tacokrydda som passar till kyckling
1 gul paprika
1 röd paprika
En kartong med gula eller röda körsbärstomater (jag använde gula för att de är så vackra)

1 rödlök

 Riven tex mex ost

Först blandades cremé fraichen med filadelphiaosten och läggs i botten på en smord gratängform. Kycklingfilén skärs i bitar och steks i panna. Tillsätt sedan tacokryddan och laga kycklingen enligt påsens rekommendation. Lägg kycklingbitarna ovanpå cremé fraichen. Skär paprika, rödlök oc tomater i fina bitar och strö över kycklingen. Toppa med lite ost och gratinera sedan i ungen på 225 grader tills kycklingen är genomstek och gratängen fått färg.

Jag bjöd även på två sallader. Den första var en traditionell grekisk sallad. Hittade dock Arlas fetaost i 500 grams bit. Den var extra god att smula i sallden. 

Päronsallad med ädelost och valnötter 

1 kartong med ruccolasallad
1 bit god ädelost
2 päron i bitar och skrivor till dekoration
1 påse med valnötter

Ruccolan sköjs väl och toppas med en extra god olivolja. Lägg upp salladen på ett stort fat. Skär päronen i fina bitar och blanda ner i ruccolan. Spara några skivor till garneringen. Blanda i en påse med valnötter och smula sedan över den goda ädelosten.

Till efterrätt bjöd på en enkel kladdkaka med färska hallon och lite lättvispad grädde. Kladdkakareceptet tar jag från Arla.se. Det är ett enkelt recept där hela smeten görs i samma kastrull som man smälter smöret. Smidigt och går väldigt fort.

Tyvärr han jag inte fota maten. Men det blev en lyckad kombination av mat som uppskattades av gästerna.

I Söndags blev det enligt min systers önskemål en heldag ute med pulka, snöskoteråkning och korvgrillning vid sjön här i Hasselfors. Sara var hemma från sthlm med sin staffan. Vi blev ett helt gäng nere vid sjön mamma, pappa, Martin, jag, Nelly, Sara, Staffan, Sune, Ing-Marie och Jerker. Jag har väl inte skrattat så mycket på länge som när Martin skjutsade mig på Saras och min gamla bobb efter fyrhjulingen. Jag skrattade så jag höll på att stårkna när Martin körde fort och jag hängde som ett streck efter på bobben. Det blev förövrigt Nellys första riktiga utflykt utomhus. Hon var väldigt intresserad av att titta när vi grillad korv ,och satt gärna i sin pappas knä på snöskotern. Hon fick även smaka lite på sin farfar Sunes korvbröd, vilket smakade gott. Tack älskade syrran för att du ordnade denna mysdag vid sjön. Jag tror alla hade en kanondag full av skratt och trevligt sällskap.

Bilder kommer från utflykten snarast. Endast Ing-Marie hade kamera med sig. Ska fråga henne om jag kan få lägga över bilder som jag dela med mig av.
En kanonhelg helt enkelt.


Shopping till Nelly...

Den senaste tiden har lilla Nelly fått en rad ny och ack så dyra presenter. En ny sittvagn från Emmaljunga som heter City Cross 2009. Färgen heter Brown Check. Bilden är lånad från Emmaljungas hemsida. Till vagnen hör en fotsack som Nelly kan ligga under då hon inte alltid vill sitta upp än.




Nelly fick en ny bilbarnstol av morfar och mormor idag. Med tanke på vår krock med älgen kändes det väsentligt att köpa en ny stol som passar Nellys storlek lite bättre. Bilden är lånad från Akta Gracos hemsida. Vi har haft ett babyskydd till Nelly i samma märke tidigare och varit jättenöjda med det.

Annars har vi skämt bort vår lilla prinsessa med en massa andra saker.




Saknar dig Martin...

Vill bara tillägna dagens blogginlägg till min älskade sambo Martin Reinholdsson. Jag älskar dig. Kom hem från Norge så fort som möjligt.

Igår hände en sak som bara inte får hända...

Martin, jag och Nelly krockade med en älg påväg hem från våra vänner i Laxå igår kväll. Kan inte beskriva paniken som utbröt i bilen när Martin och jag upptäckte älgkon. Vi bara skrek. Jag hann i alla fall tänka att detta kommer inte att gå vägen. Det blev en fruktansvärd smäll, och efter det fick Martin styra ner bilen i diket. Som tur är fick vi inte in älgen i bilen. Vi hade änglavakt. Älgen klättrade på huven, fastnade med huvudet i ena vindrutetorkaren och klättrade sedan på taktet och rutorna på Nellys och min sida av bilen. Nelly har aldrig gråtit så hejdlöst förut. Vi blev så rädda alla tre. Först blev Martin och jag så rädda att Nelly gjort sig illa i nacken, men hon blev mest rädd av kalabaliken. Vi fick ringa runt till polis, jägare, mamma och pappa och Sune och Ing-Marie. Ing-marie och Sune kom och hjälpte oss att köra hem då vi var chokade. Bilen klarade sig hyfsat. Varken vi eller något innuti bilen blev skadat. Ska men varm hand lämna över bilbarnstolen till min vän Ingela. Det är värt varenda krona att barnen sitter säkert efter en sådan händelse. Det viktigaste är att vi klarade oss, det andra är bara plåt som pappa sa till Martin som var ledsen för att bilen blev skadad.

Idag har vi haft en trevlig dag jag, Martin och Nelly. Vi har varit inne i Örebro och gått i gamla Wadköping. Vi var även på Ikea och åt mat. Ikväll har vi varit nyttiga och cyklat varsin halvtimme på träningscykeln. Martin var även snäll och lagade mat till mig.


Kör försiktigt i trafiken. Jag är en av dem som inte brukar göra det. Men ha det i åtanke att vi krockade med älgen i 60-70 km/h och det blev sådan skada. Tänk då att krocka med en älg i högre hastighet.


Lyssnar på Coldplay

Coldplays musik är som en smekning för själen. Lyssnar på deras Greatest hits. Idag har Nelly inte riktigt varit i form, hon har varit lite ledsen stundtals och kinkig. Tror att det är tänderna som är på G. Hon blir lite ledsen när hon stoppar något i munnen och sedan är hon så förskräckligt snorig nu. Stackar liten. Inte lätt att tala om hur man mår. Älskar den lilla ungen något så fruktansvärt mycket.

Idag var jag till Laxå Vårdcentral med mitt öra. Har inte bloggat om det förut. Men i somras började jag höra ett tjutande sus i mitt vänstra öra. Först tror man att man blivit dum. Hur man än skakar på örat eller lägger örat mot kudden på kvällen så hör man detta oväsen. Det har stundtals varit olidligt att lyssna på detta ljud. Besökte vårdcentralen i höstas och de trodde antagligen att det var tinnitus. Fick ett återbesök idag. Träffade en sådan enormt trevlig ung AT-läkare. En kvinnlig läkare som läst på om mig och tog mig på allvar. Vi diskuterade vad som hänt runt omkring mig det senaste året. Knät som hoppade ur led. Jag kämpade med det för att klara graviditeten. Till slut ordnade det upp sig. Då blev det kejsarsnitt. En stor operation som man inte kan vila efter när man har en underbar dotter att ta hand om. Sedan har det varit mycket runt omkring mig i familjen bland annat. Sedan ska man vara en duktig mamma och samtidigt skriva uppsats. Sedan jobbar jag i stort sett varje helg.Vad håller du på med ibland Anna frågar jag mig själv?Ja jag kämpar på som vanligt. Allting ordnar sig är min filosofi.


Jag behövde inte tala om något för henne. Var som det stod skrivet i pannan på mig att jag är helt slut. Jag var inflammerad och spänd i ryggen, upp i nacken, i ansiktet, käken och tungan. Inte undra på att jag gnager tänder på nätterna. Blev ordninerad remiss till tandläkaren för hjälp med käken och sjukgymnastik för kroppen. Resten är mellan oss två...Känns underbart att ta itu med allt det här. Och det bästa av allt är att ljudet i örat kanske försvinner om jag har tur efter lite sjukgymnastik och hjälp av tandläkaren...

Idag fungerade i alla fall sjukvården.


Nya gardiner och älskade lilla Nelly




Nelly i blandad kompott i sin gåstol. Hon går hur snabbt som helst i den runt runt på nedervåningen.








En av två hissgardiner som jag sydde igår. Designen grundar sig på en 1700-tals hissgardin som jag gjort lite egna förändringar på. Dels har jag satt ditt öljätter som banden löper igenom. Först hade jag tänkte att knyta en rosett längst ner på bandet. Men jag fick till det på detta sätt. Är väldigt nöjd.






Lade banden på detta vis.



Sydde även en kappa till gästtoaletten





En suddig bild av lilla toaletten.






En stund av eftertänksamhet och kreativitet

Tittade på nyhetsmorgon söndag idag där Tilde de Paula intervjuade Anders Bagge om hans panikångest. En mycket intressant intervju som berörde mig till tårarna. Anders Bagge verkar vara en väldigt sympatisk människa, trots framgång och mycket pengar verkar han ha båda fötterna på jorden. Sådant är härligt att se.
Han berättade väldigt öppenhjärtat om sin panikångest på ett väldigt förklarande och målande sätt.

Han beskrev en ångestattack som om en buss kommer sladdande emot en på en väg. För en sekund känner man en sådan oerhörd rädsla. Men så kastar man sig undan och rädslan går över. När man istället får en ångestattack sitter samma rädsla i under kanske en halvtimme. Tårarna föll sakta ner för min kind när jag hörde hans ord. Måste kännas fruktansvärt att känna en sådan otrolig rädsla. Han berättade hur kroppen reagerar och hur dålig man blir. Han berättade om ett tillfälle när han fått en ångestattack och trillat ihop på gatan. Han sa: En femåring skulle kunna slå till mig och vinna över mig, man blir så pass svag under en ångestattack. Intressant att få ta del av sådant ibland. Det hjälper än som människa att förstå att man inte har det så joobigt själv, som man kan känna vissa dagar. Jag är lyckligt lottad på många sätt. Jag mår bra och har en fantastisk familj.

Han sa att familjen är grundstenen i allt när man ska ta sig ur ångest. Det är vad jag alltid hävdat: att utan sin familj och en gemenskap är man inte mycket. Jag försöker att finnas till för mina nära och kära i den mån det går.

För att ta sig ur ångesten sa han att han var tvungen att ändra på sitt liv på flera plan. Otroligt tänkvärt i vårt stressade samhälle. Man bör ro om sig själv och andra mer enligt min mening. Njuta av de små stunderna av lycka. Som att hitta sin älskade sambo sovandes med vår dotter tätt tätt intill.

Inatt satt jag uppe till klockan 01.30 och sydde nya gardiner. Bilder kommer snart... Martin kom inte hem från Laxårevyn förrens klockan 02.00 igår natt så jag passade på att drabbas av lite kreativitet. Det är underbart att pyssla och sy. Ro för själen när man känner sig stressad.

Nu ska jag läsa vidare i boken Samhällsvetenskapernas förutsättningar- om vetenskaplg filosofi. Spännande topic va? Underbart inspirerande av skriva uppsats i alla fall. Det är underbart att lära sig nya saker.

CARPE DIEM mina vänner och bloggläsare. Kom ihåg att fånga dagen. Det ska jag göra efter morgonens intervju med Anders Bagge.

RSS 2.0