Sambon har varit ledig, hurra!

Idag har Martin äntligen varit ledig. Det var länge sedan sist nu. Idag har vi varit på en tur till Kvarntorpshögen. Vi parkerade och gick upp för den branta kullen. Det tog på krafterna med en liten tjej som stundtals ville gå, åka vagn eller sitta på axlarna. Men upp kom vi. Vilken vacker utsikt det är. Vi njöt av vyerna tillsammans. Man blir glad inombords när sambon kramar om mig och säger att han är stolt över vår familj. Det är jag med.

Sedan blev det en tur till Örebro för att strosa runt i affärer och ta en fika. Martin köpte en bok till Nelly som de legat och läst i på golvet de två. Som de busat och kramats idag pappa och dotter. Det är fint att titta på när de busar med varandra. De älskar varandra de där två. Jag älskar mina två. Min lilla familj.

 


Lite av de saker som slank med hem ifrån sthlm



Älskar tygservetter. Hittade klassiska rutiga från Bruka Design.



Vitt, vitt och vitt. Ett fint fat och salt- och pepparskålar, även detta från Bruka.



Trähästar i dalamodell har blivit populära. Jag har fastnat för dessa. Hade egentligen velat ha en vit men jag tror den här kommer att göra sig fint i fönstret på kontoret.



Lite inspiration i höstmörkret. En ny mamatidning landade i brevlådan den här veckan. Ska mysa och läsa dessa innan jag somnar.

Höstvindarna
viner utanför fönstret och jag känner en stor lust av kreativitet nu när det blir kallt och höstlikt ute. Jag får lust att sy, pyssla och inreda här hemma. Dekorera med fina blommor och ljus. Man får mer tid att njuta inomhus nu. Har sådan lust att förnya här hemma. Hoppas att vi kan börja med renoveringen av vårt sovrum snart, bara Martin får jobba lite mindre.


Tidig söndagsmorgon

Nu för tiden när man har småbarn så existerar inte längre några långa och sköna sovmorgonar i sängen. Inte heller frukost på sängen är tänkbart när en liten tjej stutsar runt i sänghalmen. Men vad spelar det för någon roll när man väcks av ett underbart leende från Nelly varje morgon. Hon har varit duktig som sovit i eget rum sedan hon var runt ett halvår. Så nu på morgonen hör man någon som pratar innifrån hennes rum och då är det bara att gå och hämta henne.

Nelly plockar ved

Förra helgen var det vedklyvning som gällde då vi på vintern eldar med ved i villan. Nelly hjälpte till.

Farfar och Nelly på vedhögen.


Tur till vår kära huvudstad

Igår åkte jag, Nelly och mamma till sthlm för att hälsa på min älskade lillasyster. Det var länge sedan vi träffades nu så det var riktigt roligt att träffa Sara och hennes Staffan. Nelly åkte tåg för första gången i sitt liv och det gick jättebra. Det var en faschinerad liten tjej som tittade ut genom tågfönstret. Nelly somnade i vagnen sista biten upp till Sthlm och det var en lycklig liten unge som öppnade sina stora blåa ögon och möttes utav moster Sara. Nelly log så nästan käkarna gick ur led när hon fick se Sara. Sedan blev puss och kramkalas. Man ser riktigt att Nelly längtat efter henne. Vi med för den delen.

Vi åt en god lunch i gamla stan, fikade gott och shoppade. Nelly fick nya skor på mosters skoaffär och jag handlade lite smått och gott. Bland annat ett par byxor. Blen en sväng till Bruka designs affär också för shopping och inspiration.

 

Hämtade inspiration och shoppade på Bruka designs butik. Salt- och pepparskålarna följde med hem, liksom ett avlångt vitt fat och nya tygservetter.

 

Jag och Nelly på Nellys första tågtur.

 

 

Nelly tittar förväntansfullt ut genom fönstret.

 

 

 

Så här trött bli man efter en dag i Sthlm.


Skaldjurspaj och packning inför sthlmstrip

Imorgon bär det iväg till sthlm för att äntligen träffa lillasyster. Som vi längtar efter henne jag och Nelly. En dag full av mys, shopping och god mat ska det bli. Tur att Nelly älskar att handla hon med.

Ikväll lagade jag en Skaldjurspaj med kräftstjärtar, räkor och crabfisch. En stanning på Arlas cremé fraiche med saffran och tomat och en massa dill. Gud så gott det blev.

Längtar efter sambon som jobbar i Sundsvall den här veckan....

Svala höstvindar viner utanför...

Tog nyss en liten promenad med Nelly. Hon har inte sovit tidigare idag så vi tog vagnen och gick en liten sväng. Den lilla somnade på en gång och ligger nu ute och sover under myggnätet.

Idag har vi varit en sväng till Marieberg för att inhandla en ny mobiltelefon till mig. Blev självklart en vit Sony Ericsson
C901 tror jag bestämt att den hette. Nelly och jag passade på att inhandla lite saker på Panduro och sedan gick vi en sväng på Hemtex för lite inspiration.

Nelly är helt galen i Hello Kitty. Hon ser den söta lilla figuren över allt när vi är ute och shoppar. På Hemtex hade de barnlakan och kuddar med henne på, dock inte i spjälsängsmodell så Nelly får allt vänta lite. På hemtex fick jag med mig en prydnadsträhäst hem. Svårt att förklara men de är i alla fall väldigt moderna nu. Bilder kommer senare. Hade tänkt mig en vit, men det slank med en svart hem.

Igår kom sambon hem med tre röda rosor. Blev helt varm inombords. Vad det värmer att få lite uppmuntran ibland. Gud vad jag älskar min sambo.

Ska spendera några dagar hemma hos mamma och pappa då sambon är ute på jobb igen. Skönt för Nelly och mig att bli lite ompysslade.



Ny mobiltelfon från Sony Ericsson tillverkad i återvunnen plast. Tyckte jag var bra.



Köpte stickers på Panduro som jag ska skapa ordning och reda i vårt pannrum med. Har inhandlat olika sorters förvaring på IKEA som snart ska märkas upp. Bilder på ordningen kommer framöver.

Shopping till Nelly




Mössa och overall från POP ( Polarn och Pyret) slank med hem idag. Overallen fanns i rött, blått och rutigt. Föll för denna unisex overall som både passar pojke som flicka. Bilderna är lånade på POP´s hemsida.

Sedan styrdes kosen mot Kavatfabriken i Kumla för att inhandla skor. Två par fick det bli. Bland annat dessa.






Kan man annat än att överösa den här gullungen med saker?




Nellys första klippning hos farmor frisör

Idag tyckte Ing-Marie att det var dags för Nellys första klippning hos henne. Nellys hår har växt väldigt fort och det var dags för att ta sig an hennes topparna. Hon har ju så lockigt blondt hår. Tjockt och fint. Martin och jag bara stod och log när hon klippte sig. Vi hade aldrig trott att hon skulle kunna sitta still, men hon skötte sig jättebra. Tur att det är farmor som håller i saxen. Låter bilderna tala för sig själv. Det blev många skratt vill jag lova.


















Höstväder



Nyvaken Nelly


Idag är det en sådan där underbar höstdag ute. Solen skiner och det fläktar i träden. Jag älskar hösten. Man kan sitta inne och mysa med en god kopp te och tända några väldoftande ljus. Har inget som helst problem med att det blir lite mörkare framåt småtimmarna. Min sambo däremot behöver allt skolsken han bara kan få. Så llite olika är vi allt. Martin drömmer alltid om solskenssemestrar när det börjar bli mörkare. Nelly ligger ute i sin vagn och sover middag. Det är min bestämda åsikt att det är bra för barn att sova utomhus i friska luften. Så jag ställer vagnen på baksidan med balkongdörren öppen och sedan drar jag på myggnätet. Där sover hon så gott min lilla unge. Snart väntar vi besök av min arbetskamrat Gun som ska komma och fika med oss. Martin och jag tänkte öven hinna med en bio ikväll om vi kan ordna barnvakt. Det var så länge sedan vi gjorde något bara vi två.


Härom kvällen bjöd jag mamma och pappa på middag. En räkwok fick det bli. Wok är väldigt praktiskt för man kan göra som Kajsa Warg sa " Man tager vad man haver" och sedan wokar man.



Världens goaste lilla unge. Dock lite förkyld men håller humöret på topp ändå.


Sist men inte minst en stor kram till Sara min älskade lillasyster. Jag och Nelly blir så glada varje dag när du ringer på tunnelbanan. Vi saknar dig så och Nelly vill gärna prata en stund med dig.



Sara, Staffan och Nelly på Rhodos







RSS 2.0