Känner mig duktig men helt utmattad

Idag var det bara att kliva upp ur sängen klockan 06.00 fastän det är lördag. Skulle in till Universitetet för att skriva en salstenta mellan 08.00-12.00 i politisk teori. Jag tror och hoppas att det blir ett godkänt resultat. Det kändes bra när jag skrev den. På vägen hem kände jag mig helt slut. Man blir så totalt urladdad när man skrivit salstenta. Man har pluggat och försökt att lagra så mycket information att man blir helt matt när man är färdigskriven. Kommer nog vara trött hela dagen.

Som tur är vi bortbjudna ikväll till Rickard och Rebecka. Det ska bli roligt. Vi ska fira både Rebecka och Rasmus som blivit ett år i efterskott. Ska dela ut lite presenter. Sedan blir det till att titta på Körslaget på tv4. Som sagt så känner man ju igen varenda kotte som är från Laxå. Ska bli kul att se om de lyckats med sin låt.

Igår kväll ägnade vi oss åt Let´s Dance. Har inte följt det varje vecka men det var helt klart rätt personer i final. Dessutom vann ju det bästa paret. Helt otroligt hur duktig Tina blivit på dessa veckor.


Besviken och förbannad

Fick besked på min förra hemtena idag. Var underkänd enligt resultatlistan, men kursansvarige på samhällsinstitutionen tror att de räknat ihop mina poäng fel. Så egentligen var/är resultatet godkänt. Jag orkar inte bry mig längre och dessa studier. Det är så otroligt omotiverat och tråkigt. Hur mycket man än försöker och lägger ner tid och energi så motarbetas man av byråkrater på universitetet.


Världens bästa mamma...

Jag har tur som är berikad med världens bästa mamma. Kan man säga det? Jag visst kan man det. Mamma ställer alltid upp i vått och torrt för mig och Sara. Hon är alltid positiv och glad och hjälper och stöttar oss. Det är alltid lika mysigt att spendera några timmar tillsammans med henne.


image361

Sådana snälla lappar är mamma inte snål med att dela med sig av till Sara och mig för att peppa och stötta.

I förrgår överraskade mamma mig med en hel påse med kläder. En tunika, en klänning, ett par leggings och ett linne. Hon hade känt på sig att jag inte kände att jag hade så mycket kläder nu när jag börjar få lite gravidmage. Jag blev helt överlycklig, det var verkligen jättesnällt.

Igår var vi in till Askersund för att jag skulle handla födelsedagspresenter till min älskade lillsyster Sara. Sara fyller 20 år på söndag och det måste firas ordentligt. Längtar tills hennes födelsedag. Jag älskar dig så mycket min söta lilla syster.

Min profilbild

Världens sötaste och finaste lillasyster som jag älskar så mycket och saknar. Längtar tills du flyttar hem igen.


Hemtentan klar,hurra....

Nu är äntligen den hemska hemtentan klar och jag känner mig faktiskt riktigt nöjd med mina svar. Har lyckats kopplat ihop svaren med mycket kurslitteratur som vi läst och sedan har jag en hel del egna åsikter också som jag tror väger tungt. Får hoppas på det bästa. Det var ganska höga poäng för att bli godkänd. Nu är det bara att ladda om till nästa tenta som jag ska skriva på lördag mellan 8-12. Bara att bita i det sura äpplet. När ska man få ett liv utan studier? Det är inte roligt längre...


Kombi Vagn Grön

Den här barnvagnen ska jag nog införskaffa mig i. Den går lös på 4500 kronor. Fast det är en relativt billig barnvagn trots allt. Tycker att den passar både till en kille och en tjej faktiskt.

Påskkalas

Det blev en lyckad påskmiddag idag. Vi blev så många som 11 personer. Jag lagade en massa god mat och det blev en riktigt stor buffé. Jag började redan klockan åtta imorse för att hinna. Alla var nöjda,glada och mätta. Mamma, pappa och Sara hade med sig massor av fina presenter till mig och de andra.

Eftermiddagen och kvällen spenderade vi med att spela Nintendo Wiii. Gud vad roligt det är. Fast det är lika roligt att titta på när de andra spelar som när man spelar själv. För er som inte vet så kan man bowla,spela golf och boxas mot tv-spelsgubbarna. Man sitter inte still utan rör på sig så man blir helt slut. Ett bra alternativ för alla stilla sittande barn.

Konstigt nog är man hungrig nu igen. Dags att fixa lite mat.


Glad Påsk

Då var det Långfredagen minsann. Är det verkligen så lång som namnet beskriver. Martin åkte iväg på kryssning med killkompisarna till Åland. Jag skulle egentligen följt med men kände att jag inte hade någon vidare lust att vara den enda nyktra tjejen på hela båten. Ska man på kryssning så ska det vara fest. Inget för en gravid tjej i femte månaden. Försökte lura på Martin att köpa massor av presenter till mig i alla fall.

Ikväll blev jag bjuden på lite fredagsmys till familjen Lövback.

Imorgon blir det fullt upp att förbereda inför söndagens påskbuffé med så mycket som åtta-nio gäster här hemma. Älskar bjudningar. Jag ska förbereda lite sillinläggningar, göra en matjesill tårta och lägga in gurka imorgon tänkte jag. Resten gör jag på söndagmorgon innan lunch. Ska göra lite pajer och en potatisgratäng med mera. Det är så roligt att laga mat till så många personer ibland. Jag riktigt längtar tills jag får duka och piffa här hemma.

Påskpussar på er alla.

Hemtentamen...

Har nu avklarat två av fyra frågor inför hemtentamen. Bara två stycken kvar nu. Konstigt att det alltid måste lägga tentor i samband med lov. Det är klart att man som studenten ska plugga dygnet runt och helst när alla andra människor är lediga. Jag är så trött på denna ständiga press som universitetet innebär ibland. Visst är det roligt att plugga, men det är så skönt att det snart är över. Snart 4,5 år gjorda på Örebro universitet. Vart tog de åren vägen i mitt liv egentligen. Visst har det gått fort men det har inte alltid varit en dans på rosor...

Imorse startade dagen med ett samtal till ortopeden i KGA. Måste förlänga min sjukskrivning ytterligare enligt min sjukgymnast. Den här gången var det dock inga problem utan en trevlig sjuksyster som lovade att en läkare skulle ringa upp inom kort.

Sedan fick jag ett samtal från min älskade lillasyster Sara. Hon är tillsammans med mamma och pappa på Gran Canaria. Det var 28 grader varmt så jag blev något avundsjuk när jag tittade ut genom fönstret här hemma och såg att det snöade. Det ska ju vara vår nu!

Efter det fick jag ännu ett oväntat telefonsamtal från en av mina bästa vänner Karin. Karin och jag lärde känna varandra på gymnasiet och har hållt ihop sedan dess. Hon bjöd ner mig till Malmö där hon bor nu. Det ska bli jätteroligt att åka ner och hälsa på henne någon gång under nästa månad. Det var så roligt att hon ringde.

Sedan fick jag ett samtal till från jobbet. Alla där saknar mig och det känns väldigt skönt att höra. Jag saknar alla dem med och längtar tills jag kan börja att jobba igen.

Nu ska jag försöka att göra något praktiskt. Jag blir tokig på att bara sitta still och plugga. Kanske städa lite och fixa middag till ikväll. Snart kommer världens bästa sambo hem igen.



Bli gäst hos Malou Foto: TV4

Efter tio är ett program som kan rädda många tråkiga förmiddagar när man inte jobbar eller har skola.

Storstädning

Idag har jag och Martin grovstädat vårt badrum på övervåningen. Det blev väldigt fräscht. Men nu känner jag mig helt slut efter att ha kämpat hela dagen. Har skurat i varje liten vrå. Sedan har jag lagat fiskgratäng och potatis till middag. Blev riktigt lyckat faktiskt.

Igår var vi i hos Frida och Daniel på middag. Det var väldigt trevligt att umgås och äta lite god mat. Vi tittade på Melodifestivalen och Charlotte Perelli som jag tippat vann. Jag tror att hon kan lyckas även ute i Europa med sin låt. Hoppas bara att vi kvalar in.

Den lilla parvelen som bor i min mage har en tendens att sparka runt just nu så att man får springa och kissa stup i kvarten...

Jag tror hon vinner...



Absolut bästa artisten ikväll. Hoppas att hon vinner.

Nu är det snart dags att göra sig fin inför kvällen. Vi är bjudna till Daniel och Frida ikväll.

Doft av nybakat...

Nu har jag bakat färdig för idag. Det luktar nybakt bröd i hela huset. Det blev två sorters bröd.

Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Foto: TV4

Receptet på det goda formbrödet med olivolja och havssalt som jag bakade var Leila Lindholms.

Sedan blev det en mer nyttig variant av brödkakor med Rågsikt i.

Renées goda bröd

Vad bra det är att baka själv egentligen. Då vet man vad man stoppar i sig och kan dessutom göra det mycket nyttigare.

Lite shopping...

Var en sväng på Ikea idag och inhandlade lite nya muggar, glas och nya kuddar till soffan i vardagsrummet.

HEDDA RAK Kuddfodral

Sedan tog jag en sväng till Blomsterlandet för att köpa lite blommor att plantera på trappen. Känns lite vårfint med blommor nu när värmen börjar att komma sakta men säkert.



Nu ska jag snart ta och baka lite matbröd som vi kan ha och lyxa på framöver. Det är ju så gott med färskt bröd.



Aprikos- och nötlimpa



Förbaskade knä...

Det har nu gått över en månad sedan mitt knä hoppade ur led i Sälen. Hoppar fortfarande på kryckor och har ont. Var för första gången hos sjukgymnasten i Laxå för att titta på mitt knä och inleda träning. Det var fortfarande svullet enligt henne och i fel vinkel. Fattades tillexempel 15 grader till att få ner knät i britsen. Antagligen är ligamentet rejält skadat och jag har fortfarande blödningar i knät eftersom det värker så. Fick ett antal övningar som jag ska göra tre gånger om dagen, sedan ska jag komma tillbaka dit på fredag. Får nog räkna med att ränna där en hel del framöver. Men jag måste bli bra i mitt knä. Det är viktigast av allt. Kommer ju bara bli tyngre och tyngre under min graviditet.

Igår kväll var Martin och jag till Marieberg en sväng och handlade. Det var mysigt.

När vi kom hem tittade vi på American idol. Vi fick världens skrattanfall Martin och jag. Vilka idioter en del är som ställer upp i det där programmet.




Det är inte mitt knä på bilden. Men så här ser det ut när ett knä hoppat ur led. Usch och fy. Som tur är såg jag aldrig knät under termobyxorna.

Ännu en helg är över...

Helgen som gått har varit bra. I fredags var jag hemma hos mamma och pappa och lagade mysmiddag till mig, mamma, Sara och Nina. Menyn bestod av skagentoast till förrätt, potatisgratäng och smördegsinbakad fläskfilé till varmrätt och glass till dessert. Vad roligt det är att laga trerätters middag. Det var bara ett gott glas vin till varmrätten som fattades. Men som blivande mamma är det inte att tänka på. Det var trevligt att få träffa Saras kompis Nina från Skövde som var med till Askersund. Mycket trevlig tjej. Sedan åkte jag och hämtade Martin i Karlskoga framåt småtimmarna, han kom hem från Norge. Det var mycket skönt att han kom hem redan i fredags.

Igår gick hela dagen åt till att vara hos Rickard, Rebecka och Rasmus. Rebecka och jag umgicks medans Martin och Rickard hjälptes åt att gräva för jordvärme i deras trädgård. Vi hade jättemysigt inne, medan grabbarna höll på ute. Gosade med Rasmus som är världens sötaste lille kille och förståss Irox världens snällaste Rottis. Till kvällen blev det tacos. Martin och jag åkte hem tidigt och tittade på Andra chansen. Det sög utan Björn Gustafsson på plats.
Idag har jag verkligen storstädat här hemma. Gjorde till och med rent i kylen. Har fått städdille sedan jag tittade på Rent hus på fyran. Trots att man har det snyggt och städat för det mesta här hemma får jag panik när man tittat på programmet. Känner att jag måste grovstäda i varendra vrå. Fast det tar en stund att städa av vårt hus på 200 kvadrat. Inte gjort i en handvändning. Nu äntligen ska jag ta itu med övervåningen. Det är ju trots allt "bara" sju rum att städa....hihi. Men fint blir det.


Tjejkväll

Igår träffades jag, Maria och Erika hemma hos Erika för att umgås och ha trevligt. Vad länge sedan vi sågs. Det var supermysigt och trevligt, och vi bestämde att vi ska ses mer framöver nu. Erikas hus är så fint och hennes barn är så söta och snälla. Det var jättekul och ses och prata om nu och då som förr i tiden. Vänner som dem växer inte på träd. Nästa träff blir hemma hos mig. Längtar dit.

Min underbara vän Rebecka och jag i Egypten

Hittade lite gamla bilder på Rebecka och jag. En av mina bästa vänner.

image37



image38

Blev utmanad av syrran att avslöja sju sanningar...

Ska försöka mig på att avslöja sju sanningar om mig själv, och utmana några vänner.

Sju Sanningar

Berätta sju sanningar om dig själv.
Utmana sedan sju andra personer.

1. Jag ska bli mamma i sommar.
2. Jag är sjukt beroende av att shoppa kläder.
3. Jag älskar Martin hejdlöst av hela mitt hjärta.
4. Jag älskar rött vin och god mat.
5. Jag dricker inte kaffe och tänker aldrig bli en kaffedrickare.
6. Jag äger ett hus på 200 kvadrat.
7. Jag saknar min syster Sara dygnet runt.

Jag utmanar dessa underbara damer:

Nadja - nadjisen.blogg.se
Hanna - metrobloggen.se/mammishannis
Johanna - johannahandersson.blogg.se
Liselotte - ettolesil.blogg.se
Katarina - syrrans kompis och min bloggfixare
och alla övriga som vill avslöja något spännande för omvärlden


Längtar efter min Martin

som är i Norge och jobbar och sliter. Hoppas att han kommer hem snart.

Sedan längtar jag efter min syster Sara. Kan du inte komma hem snart så att vi kan ses.

Sedan längtar jag efter att få börja jobba igen som vanligt, men jag är sjukskriven fram till efter påsk. Är så trött på den svenska sjukvården som är under all kritik. Det var av högsta prio att jag skulle få komma till sjukgymnasten för två veckor sedan. Har jag varit där än?Nej. Det som var så viktigt att jag skulle få komma igång och träna mitt knä. Men det är bara att bita ihop.




Katarina är en hjälte

Min systers kompis Katarina som för övrigt är en söt och go tjej har fixat min blogg och gjort den så fin. Tack ska du ha för hjälpen. Hur ska jag tacka dig? Kram Anna

RSS 2.0