Lite bilder från fredagens frukost

I Fredags pluggade jag och min vän Maria hemma hos mig. Här är lite bilder från vår mysiga frukost.







Den här fina kannan och sockerskålen har min mamma gjort. Mamma designade kannan för ett år sedan. Idag finns en liknande modell på IKEA. Mamma låg före deras designer i tänket om en kanna som man enkelt häller ur med ett grepp för handen på mitten.



Min fina orkidée.









Vår matsal som har blivit ett härligt rum att umgås i. Här går allt i grönt.



Min älskade skål från Ittala som heter Marimekko. Brevid ljuslyktor från Cult design.

Flickan i lådan...



















Vi har allt samma ögonfärg jag och Nelly...

Idag har Nelly fått sin andra dos med vaccin. Hon var så duktig på BVC. Satt i Martins knä och sa inte ett knyst första sprutan, men vid andra sticket blev hon lite ledsen. Nelly har busat i sina nya IKEAlådor idag. Det var väldigt spännande och roligt.

Ögonblick som får en som människa att stanna upp och njuta

Idag när jag kom hem från Universitetet möttes jag av en underbar syn. Inne i sovrummet i mitten av sängen låg min dotter och min älskade sambo och sov. Nelly tätt inkrupen i sin pappas famn. Det är ögonblick som får tiden att stanna för en. Jag stannade till och tittade på dem och njöt en lång stund. Vad vacker det var. Pappa och dotter omfamnade av kärlek. Jag älskar dem båda av hela mitt hjärta.

Sex underbara månader med Nelly, vårt charmtroll.

Hade inte kunnat ana eller veta att det för sex månader idag skulle komma en Nelly till oss. En underbar liten varelse som utvecklas för var dag och bjuder på sig själv till nära och kära. Allas vår lilla Nelly. Martin och jag älskar henne så otroligt mycket och vet inte vad vi gjorde innan vi fick Nelly. Det är det finaste som hänt oss att vi fått bli föräldrar till just Nelly. Men det gäller att ta tillvara på tiden, för vart tog det här halvåret vägen? Nelly vi älskar dig. Jag är en stolt mamma.


Vagn och babyskydd till salu



Heike Hauk Kombivagn årsmodell 07, men tillverkad och köpt sommaren 2008.

Vagnen utan insattsen i.



Kombivagn, här syns sittdelen. Höj och sänkbart styre som är bra när man är olika långa.



Vagnen från sidan utan innerdelen.



Innerdelen. Smart med fickor där man kan förvara saker. Jag har köpt till en madrass som medföljer för att göra innerdelen extra skön.



Innerdelen istoppad i vagnen.


Akta Graco babyskydd Trilogic inköpt och tillverkad 2008





Nelly som snart växt ur babyskyddet har tagit bort den sköna innerdelen. Annars sitter det ett extra skydd för små bebisar i stolen.



Suffletten har varit toppen bra.



Inte nog med att hon flyttar till eget rum...Nelly sa PAPPA idag.

Hon sa det verkligen förut, den 18/1 2009- PAPPA. Ungen sa det skrek Martin, hon som är så liten. Där satt hon vårt lilla charmtroll i sin pappas knä och skrattade och jollrade och sedan slank det ur henne. Hoppas få höra mer snart. Mamma kanske?...

Nelly flyttar till eget rum
































Idag flyttade Nelly in i sitt nyrustade rum. Kändes fruktansvärt konstigt att söva henne ikväll, för att sedan lägga henne i sitt eget rum. Men alla har förespråkat att man ska lägga barn som sover hela nätter redan i eget rum. Men det var med ett visst vemod jag gjorde det ikväll. Babyvakten kommer ha en stadig plats på mitt nattduksbord vill jag lova.

Nellys rum blev en rosa karamell. Rosa fond med vita tapeter runt om. Ekparkett och infälda spottar i taket. Vi har inte inrätt klart rummet. Vi ska köpa lite mer möbler på Ikea, sätta upp ett väggord på fonden där det står: "Det finaste vi gjort" och mysa till det med lite blommor och mattor.  Tänk att vår lilla älskling har ett eget rum.

Flera bilder från Sälen



Inte illa att vara snart 6 månader och åka pulka i backarna i Sälen i full fart.

Idag har vi varit på rundtur i sälen, och de övriga skidområdena. Vi tog en sväng till Stöten där vi åt mat, Nelly åkte pulka med mera. På vägen hem stannade vi och åkte Ice cart. Annars har vi haft mysiga dagar och kvällar i stugan tillsammans med Martins föräldrar. Konstigt att vi varit så få i stugan, vi är vana att vara så många här på plats. Ing-Marie och Sune åkte hem ikväll, men Martin, jag och Nelly stannar till imorgon. Jag har ingen lust att åka hem. Jag älskar att vara i Lars-Åke och Anns stuga. Önskar att vi hade vår egen stuga här uppe.



Busungen nummer ett.



Hela gänget i Sälen, farmor bakom kameran.



Farmor och Nelly i stugan.


Nelly träffade Byggare Bob och hans kompis i Stöten.



Nelly undrar vem byggare Bob är.


Byggare Bob minglade med Nelly.



Mina två älsklingar gosar på Loungen i Stöten.



Nelly i pulkabacken.



Älsklingarna busar i Pulkabacken. Martin hade längtat efter att åka pulka med Nelly.



Farfar, farmor och Nelly.


Jag och Nelly,



Nelly är en gosunge. Hennes första semester blev en lyckad tur. Alltid glad och på bra humör.



Underbart vackert med skidbackar.



Jag susar förbi i min icecart.

Nelly i pulkabacken och andra bilder från Sälen

















Idag provåkte Nelly pulkan i backen vid Sälenstugan. Oj vad fort det gick mellan pappa och farfar. Gud vad häftig hon såg ut i sina små skidglasögon.



Nelly på plats i Sälen...

Nelly testbadar diskhon...


Nelly testbadar diskhon...



Mina nya skidglasögon...





Tupplur med pappa...


Sälen here we come...

Snart ska Nelly åka till Sälen för första gången tillsammans med oss. Vi brukar ha mycket packning med oss men den här gången är det barnstolar, pulka, overaller och dylikt som ska med. Förstår inte hur allt ska få plats i bilen. Så fort Nelly vaknat och ätit lunch så bär det av. Återkommer med mer under veckan...


Nelly äter









Nelly och flodhästen

Idag var Nelly och jag hemma hos mamma och pappa och hälsade på. Till Nellys förvåning hade morfar och mormor inhandlat en rosa flodhäst och röd barnstol från IKEA. Flodhästen var intressant att bita i

















Lägger till lite blandade bilder som Nellys mormor tagit...









Nelly i badrock och i pulkan





'








RSS 2.0