Rymmer från verkligheten ibland...

Idag har jag varit ledig från jobbet. Får ha Nelly på dagis mellan 9-12. Är ganska skönt att ha lite egen tid. Eller rättare sagt så brukar jag alltid göra ALLT jag annars inte hinner på en vecka på tre timmar. Försöker att städa och tvätta lite dessa dagar. Jag mår inte bra om det inte är i ordning här hemma. Men just idag orkade jag bara inte ta itu med något utan hämtade Nelly och lämnade allt här hemma. Tog Nelly med mig och åkte till jobbet och hälsade på, handlade och uträttade några ärenden. Sedan forsatte vi till Askersund för att hälsa på mamma och pappa. Det är alltid ett andrum att komma hem till dem. Skönt. Mamma och pappa ställer alltid upp i vått och torrt. Ibland måste man bara släppa allt och rå om sig själv. På söndag ska jag rå om mig själv. Åka till Ullared med Johanna och Erica. Ska passa på att shoppa loss när lönen blev bra.




Mammas lilla bebis är en stor tjej nu.

Sol i hjärta sol i sinne

Vilket underbart sommarväder det har varit i några dagar nu. Jag har passat på att spendera många timmar i solen tillsammans med nära och kära. Gjort fint i trädgården och gått tipspromenad. Vi har tänkt att måla om huset framöver i sommar. Står i valet och kvalet vilken nyans vi ska välja. Huset är ju vitt idag vilket vi tycker är fint, men det är ganska opraktiskt när man eldar med ved på vinterhalvåret. Det lutar mot grått.

 



Snygga höga krukor från Ruma. Väntar bara på att få hem ett lass med dekorationsstenar till rabatten.


Har införskaffat mig i lite nya inredningsprylar. Bland annat den här fina vita ljuskronan som Ernst K designat. Blev helt förälskad i kronan den första gången jag såg den. Den är så enkel men ändå så fin. Måste köpa ordentliga kanalljus så att vi kan elda ljus och mysa någon sen sommarkväll.





Köpte även en stor och fin ljuslykta på blomsteraffären i Degerfors. Det är mysig liten blomsteraffär med mycket fina inredningsartiklar också. Ser fram emot söndag nästa vecka. Då ska jag, Erica och Johanna på jobbet åka till Ullared och handla. Hoppas att hita en massa fina fynd där.





Lampan i taket i nya sovrummet. Ser ut som om nya tapeten är smutsig men det är fläckar från kameran. Vi trivs jättebra i det nya sovrummet Martin och jag. Ska ta fler bilder och lägga ut snart.


Saknar min syster Sara väldigt mycket. Hoppas att du kan komma hem och hälsa på oss snart. Jag hann inte reagera så mycket när Sara sa att hon skulle flytta upp till sthlm för mer än ett år sedan. Men så här i efterhand är tomrummet efter henne enormt stort.







Har haft ett långt blogguppehåll...

men nu har jag energi att skriva några rader igen. Vår vardag här hemma har kantrats av jobb, jobb och dagis. Både Martin och jag har jobbat massor på sistone så det har inte funnits någon energi till att blogga. Har endast läst nära och käras bloggar. Vi håller på och rustar på jobbet så det har blivit en hel del extratimmar vilket är bra. Söker lite andra jobb men har inte hittat något som jag är riktigt intresserad av, så jag känner ingen panik för det. Det har varit så mycket sjukdom och annat elände de senaste åren att jag känner att jag tar en dag i tagen och inte stressar in i något nytt arbete innan jag känner mig redo.

Nelly stortrivs på dagis vilket jag är så lycklig för. Hon ropar av lycka varje dag vi svänger in på dagisgården. Vi var på kvartsamtal härom dagen och allt går bra. Vilken duktig tjej vi har.

Idag har jag varit ledig. Har kört järnet. Martin är i Norge så man hinner inte så mycket om dagarna när man är ensam med Nelly. Men idag har jag städat hela huset och gjort fint i trädgården. Rensat en massa ogräs och klippt gräset. Oljat in trallen och trästolarna.Ska packa in Nelly i bilen snart och åka till blomsterlandet. Ska köpa växter till mina stora utekrukor. Det blev inte bra med de blommar jag köpte sist så jag får lägga ut lite mer pengar. Men bara det blir fint så.

Ikväll ska jag be svärfar komma ner och sätta upp min nya ljuskrona i taket. Det är Ernst  som designat. Vet inte riktigt vart jag vill ha den men Sune är ett bra smakråd. Ska överraska Martin med att allt är tipptopp här hemma när han kommer hem.


RSS 2.0