Fredags mys

Idag så har Martin och jag mina föräldrar på middag. De ska sova här inatt för att Martin och jag ska åka till London över helgen. Det är första gången som Nelly är själv utan oss. Jag tror att det kommer att gå väldigt bra för Nelly, Det är värre för mig. Som jag kommer att sakna min lilla tjej. Idag bjuds det på:

Fläskfilégryta med sweet chili och soltorkad tomat 8-10 personer

2 fläskfiléer ( Skärs i slantar)
3 Charlottenlök
1/2 till 1 vitlöksklyfta
Peppar
Flingsalt
2 förpackningar med Cremé Fraiche
1 skvätt mjölk
Sweet chili efter tycke och smak
1 burk med soltorkad tomater ( delas i mindre bitar)
Ev. lite soja eller fond för färg och lite ytterligare smak

Stek köttet tillsammans med lök och vitlök. Salta och peppar efter behag. Blanda i cremé fraiche, mjölk, sweet chili. Låt puttra. På slutet rör man ner de soltorkade tomaterna och eventuellt lite fond eller soja.

Jag serverar denna rätt med färsk pasta och en god sallad.

Hallonpaj med ekologisk mûsli 
200 grader i 20 min

En påse frysta hallon
1 dl müsli
1/2 dl råsocker
2 msk  kokkos
50 gram margarin
lite potatismjöl så att inte hallonen blir så blöta

Lägg hallonen i en form. Blanda övriga ingredienser  till strössletoch strö över hallonen. Låt stå i ugnen i ca 20 min på 200 grader. Servera med vanilj kesella eller vaniljglass.

Jag hoppas att pajen som står i ugnen nu blir god. Egentligen skulle det varit banan och mango i pajen och en liten stänk lime i strösslet. Men jag är i så förtjust i mango.





Fina detaljer i mitt kök. Älskar Cult designs heminredning. Olivoljan är från Spanien och är köpt av mamma och pappa när de var på semester senast.




Den här vackra tjejen låter jag mig gärna inspireras av.





Blåa ögon och rosa små skor



Så här ser jag ut när jag ätit mina majskrokar.



En kladdig liten tjej med trollbindande vackra blå ögon.



Min älskade lilla dotter Nelly



Idag shoppade jag en snygg bag att ta med mig på Londonresan...



Dessa små rosa skor fick Nelly av sin pappa idag. MIn kära sambo hade spenderarbyxorna på sig idag. Dottern får precis vad hon vill. Dessa skor ska med till Grekland och kostade "bara" 359 kr. Men ska man vara liten och tuff så....



Nellys nya Nike-skor i storlek 18.5. Ännu sötare var de som Nelly fick när hon föddes av farbror Jerker och Pernilla. Då endast strl 15. Nelly kommer bli en märkesnörd precis som min älskade sambo och hennes pappa Martin.



Bara det bästa ska dottern ha enligt Martin. Nelly fick även en Kånken mini från Fjällräven av sin pappa. Inte heller den var gratis närmare 400 kronor. Så gudomligt söt liten ryggsäck.

Det känns som vår i luften...

Idag har det varit underbart väder ute. Man har känt att våren är påväg. Solen har lyst och gräset börjar synas genom snön. Maria har varit här idag och vi har skrivit vidare på  vår uppsats. Martin har varit tvungen att jobba idag så Nelly har varit hemma med oss. Så snäll hon är lilla tjejen som är så glad och mysig, fastän Maria och jag skriver hela dagen. Vi tog en promenad på eftermiddagen i det vackra vädret. Skönt. Våren är snart här...

Ännu en trevlig pluggdag med Maria

Jag skriver ju som sagt C-uppsats med en gammal barndomsvän vid namn Maria. Jag är så glad att jag har henne. Vi tänker lika och har ett liknande språk vilket underlättar otroligt mycket. Idag var vi hemma hos Maria och filade på uppsatsen. Maria bjöd som vanligt på god mat och dryck. Idag blev det kycklingwok till lunch och morotskaka till fikat. Det är viktigt att ha roligt och umgås samtidigt som man skriver.

En familjemedlem sa till mig härom dagen att : -du är ju faktiskt tre personer i en Anna. Studerande Anna. Mamma Anna och jobbande Anna. Hur får man då ihop sin vardag som småbarnsmamma, studerande småbarnsmamma och jobbande småbarnsmamma? Ja för det första så måste man ha ett grundläggande måtto att allt är möjligt bara man vill och kämpar. Man kan inte sitta och tycka synd om sig, utan man måste kämpa på. Jag tänker varje dag vad lyckligt lottad jag är som har det som jag har det. En underbar dotter och sambo, massor av vänner och en underbar familj både på min och Martins sida, ett jobb, ett stort hus och fått chansen att skriva en uppsats. Inte alla förunnat att göra allt det som jag gör.

Det viktigaste är att ha delmål som Maria och jag säger. Att unna sig lite ibland. Att ta hand om sig själv. Att göra något kul eller bara ta lite egen tid. Annars kan även den bästa bli knäckt.

Just nu sitter jag och njuter av att ha lagt en liten tös i sängen. Hon sover gott där inne lilla tjejen. Mätt och belåten. Hoppas att hon får sova några timmar utan att behöva samla på sig allt för mycket slem i bröstet. Brevid mig sover min älskade sambo, mysigt att titta på honom när han sover.

Vill tillägna några ord till några personer idag: 

vill jag ge ett stort tack till martins och mina föräldrar som alltid ställer upp.


 vill jag ge en stor kram till min älskade syster Sara som jag längtar efter. Vi ska ju snart till London och sedan till Grekland.

Sedan vill jag ge en kram till Maria som är en fantastisk vän och bra studentkamrat.

En stor kram till Johanna.

En stor kram till Hanna Hallborg som jag beundrar så otroligt mycket. Du kämpar på och är snart mamma till tre barn. Du var ett stort stöd när jag väntade Nelly och det är dig jag frågor och får svar på frågor om barn.

En stor kram till Gun Filipsson en underbar arbetskamrat som betyder mycket för mig och Nelly.

En stor kram till min arbetskamrat Erica som jag tycker så mycket om. Du får vara rädd om min resväska nu,haha. Du är ett stor stöd på jobbet, och min vän.

En kram till Ingela som snart ska bli mamma. Tänker på dig och bebben varje dag.

En stor puss till min älskade sambo och dotter.

En stor kram till min vän Rebecka. Jag är så glad att vi har varandra. Du kommer bli en bra tandsköterska.

En stor kram till Liselotte Andersson. Du är en bra vän som bor alldeles för långt bort. Jag studerar med beundran dina foton på din blogg. Vill du komma ner hit någon dag och fota lite?

En stor kram till min vän Nadja. Jag är stolt över dig men även mig själv för att vi jobbar fastän vi är småbarnsmammor. Vi måste ses snart.

En stor kram till Karin min älskade vän. Du bor alldeles för långt bort. Jag saknar dig varje dag.

En stor kram till Victoria. Vi måste höras snart.

En stor kram till Erika Melander. Jag beundrar dig som är en sådan duktig mamma och samtidigt pluggar. Du har två fina små tjejer.

Listan kan göras lång över personer som jag beundrar, men här är några av dem.

Kram Anna



Förkylningstider är inga bra tider

Nelly har varit riktigt sjuk hela helgen. Det är första gången som hon är sjuk på "riktigt" med feber, snuva och en förskräcklig hosta. Tycker så synd om henne när snoren rinner och slemmet åker upp och ner i halsen. Vad ska man göra när man är så liten och inte kan snyta sig eller harkla upp slem? Trots det är hon så snäll, inget gnäll. Dock så går inte lika mycket energi åt på dagarna som vanligt så hon orkar vara uppe med oss till framåt 22. Har fått sovit i våran säng ett par nätter nu men det är hon värd. Hon är fantastisk vår dotter.

En stolt pappa sövde henne igår. De somnade tätt. Nelly sovande på pappas arm, Jag älskar min familj Martin och lilla Nelly

Blandad kompott med Nelly



Nelly i sin gåstol som hon älskar att springa runt i.



Så här söta små bebisar säljes på Willys.



Det ska börjas i tid. Nelly håller pappa sällskap i garaget. Fullt utrustad med leksaker och allt.



Även här med pappa i graget. Det är kallt där så mössa och en varm filt behövs.







Massor av shopping



Blå chinos inhandlade på Lindex


Liten kappa med äpplen inhandlades till Nelly på Lindex. Perfekt för kalla kvällar på Rhodos.


Idag firade Maria och jag vårt VG i första delkursen av PDI C med en välförtjänt shoppingrunda på Marieberg. Vi har lovat oss själva att belöna oss med lite roliga saker och händelser under uppsatsskrivandets gång. Det här var en sådan dag. Vi började med en god lunch efter dagens seminarie, och sedan shoppade vi.

Jag kom hem med ett gäng påsar. Hittade tre par byxor. Ett av paren köptes för halva reapriset på MQ. Gjorde ett antal fynd för halva reapriset. Jag köpte även en randig top, en ny bikini, en skjorta, en tunika, en klänning med tights till Nelly och en tröja och byxor som skyddar Nelly från sol när hon ska bada i Grekland.





Drömmar om Grekland



Här ska vi bo och spendera vår semester.






Bilderna är lånade från Ving.se

KAFFE Kaffe-/ tepress
Denna press för te och kaffe köpte jag på Ikea för några veckor sedan. Ikväll har jag pressat lösviktste i kanna och det blir väldigt gott. Skönt att slippa krångla med tesilar som ändå bara läcker ut teet. Kan varmt rekommendera att köpa en sådan. Bilden är lånad från Ikea.se


Njuter av en kopp te...

En av mina passioner i livet är att dricka te. Älskar lösviktsteer av olika smak och doft. Just ikväll blev det ett lösviktste som heter Lust och fägring, med smak av passionsfrukt. Underbart gott med lite mjök i. Absolut inget socker i, det bara förstör smaken.

Nelly har precis krupit till säng. Så jag sitter framför datorn och letar passande litteratur och inspiration till vår C-uppsats. Martin kommer hem från Norge ikväll vilket ska bli underbart skönt.

Pappa har bokat en Greklandsresa till hela familjen när mamma fyller 50-år. Pappa fyller också 50 i år men inte förrens i sommar. Så när mamma fyller år i april så bär det av. Mamma, Pappa, Sara, Staffan, Martin, Nelly, Martins föräldrar och jag. Hade väl inte i min vildaste fantasi kunnat ana att vi skulle resa i år med lilla Nelly. Men det ska faktiskt bli skönt och roligt att åka utomlands. Jag hoppas bara att Nelly inte får allt för ont i öronen när vi ska flyga. Det blev ett fyrstjärningt hotell på Rhodos som heter Poseidon.


Lycka...

kan definieras på många olika sätt. Men ikväll var lyckan att söva världens underbaraste dotter i famnen. Att ha en nybadad och väldoftande liten varelse i famnen som knorrar, och är alldeles mätt av välling. Nelly ligger alltid och gosar med mitt hår när hon ska somna. Det är en stund av lycka...




RSS 2.0