Hemtentamen

Nu är den äntligen klar min hemtentamen. Känns skönt att lägga den bakom sig ett tag,tills rättningen är klar. Varför utsätter man sig hela tiden för den press som högskolestudier innebär? Skönt att man snart är färdig i alla fall. Nu ska jag ta det lite lugnt ikväll. Kanske unna mig en god fruktsallad framför tv:n.

Värme....

Ikväll har vi badat bastu. Det var otroligt skönt när man är lite frusen. Synd bara att jag inte hade någon inpackning till håret. Ska köpa hem det till nästa bastubad. Det är lyxigt med bastu i huset.

Bastuaggregat för spa, hotell, gym och simhallar

Jag är lite smått förälskad i den här killen....

Björn Gustafsson ser oskyldig ut utanför det riktiga parlamentet, riksdagshuset i Stockholm.- Jag kan nog skämta hårdare och grövre eftersom jag ser så oskyldig ut, säger han.


Visst är det charmigt med en söt kille med humor? Sveriges nya standup-komiker nummer ett.


Bästa helgen på mycket mycket länge...

Den här helgen som var bjöd på en massa roliga och spännande saker. Allt från teater, två mysmiddagar och födelsdagskalas. Martin var så otroligt mysig på Björnstugan där han slog på stort och bjöd alla på god mat pågrund av att vi ska bli föräldrar och för att han fyllde år. Kände mig oerhört lycklig att jag har honom. Vilka reaktioner vi fick.

Martins födelsdags kalas var mycket lyckat. Hela huset var fyllt av folk, vilket är roligt. Dock så saknade Martin Sara som inte var hemma. De gjorde jag och alla andra med. Martin fick massor av fina presenter. Av mig fick han en Lee Jeansskjorta och en tröja från Koppartrance. Ville kosta på honom något fint. Han som älskar märkeskläder. Roligaste presenten kom från Svenne som köpt martin senaste nummret av Vi föräldrar gravid och lindat in massor av trisslotter i tidningen.

Gud vad jag älskar Martin, det är helt otroligt.


Fredrik Lindström

Gud vad roligt vi hade igår när vi var på Konserthuset i Örebro och lyssnade på mister Fredrik Lindström. Jag asgarvar bara jag hör honom prata på sin roliga dialekt. Det som är sorgligt är ju att vi närkingar inte har någon vidare dialekt vi heller. Hans två timmar långa show hette "Svenskar är också människor" och handlade om hur pinsamma och tråkiga vi svenskar är egentligen. Man känner ju igen sig på vissa plan. Tex. när han pratade om att svenskar tömmer ut mjölken så fort den gått ut i datumet. Jag är sådan i alla fall. Bryr mig inte om att lukta eller något utan häller bara ut den. Riktigt riktigt rolig var showen.






Ikväll bär det av till Örebro igen och en mysmiddag/födelsdagsmiddag tillsammans med bästa vännerna. Måste göra mig i ordning nu.

Mys hela helgen lång

På fredag ska vi starta helgen med att gå på Fredrik Lindström på konserthuset. Martin fick biljetter av sin mamma och pappa i tidig födelsdagspresent. Jag tror att det kan bli riktigt roligt faktiskt.

På Lödragkväll bär det av tillsammans med Rickard och Rebecka på mysmiddag/födelsdagsmiddag på Björnstugan. Först hade vi tänkt att boka bord på Ågatan 3, men de hade samma meny som sist Martin och jag var där så jag tänkte att det kunde vara kul att växla lite. Trots att maten på Ågatan är underbar så var det länge sedan vi åt på Björnstugan. Martin den token tänkte bjuda alla, trots att han fyller år, men vi får se hur det blir med den saken. Jag bad dem i alla fall att ordna ett mysigt bord för oss fyra pågrund av att Martin fyller år. Vi får se vad dem hittar på till oss. Kollade in menyn och det ser inte svårt ut att få ner 3-rätter i magen. Jag kan ju i alla fall skylla på att jag äter för två. Sneglade lite i menyn om vad för smarrigheter jag tänker äta. Ser fram emot en helkväll.


Gå till barens startsida

Gå till restaurangens startsida


På söndag blir det kalas för Martin här hemma. Är osäker över hur många som kommer, men det blir ett gäng. Orkar inte ha någon stor bjudning pågrund av mitt ben så det får nog bara bli lite fika. Det får helt enkelt duga.

Ultraljud

Idag var jag och Martin på Ultraljud på speciallistmödravården på USÖ. Vi skulle vara där till klockan 08.00 och stackars Martin fick bara sova några enstaka timmar då han jobbat natt. Vi åkte hemifrån vi kvart i sju men var där redan till 07.30 så vi fick vänta en bra stund innan det blev våran tur. Jag var både nervös och enormt kissenödig under ultraljudet eftersom det är lättare att se fostret om man har lite urin i blåsan.

Allt visade sig vara bra med det lilla livet. Helt otroligt att se en liten minimänniska ligga där inne och sprattla och suga på sin lilla lilla tumme. "Den vinkade åt oss" sa Martin. Det såg faktiskt ut som de små fingrarna ville vinka till oss och säga hej. Det är skönt att veta att barnet har alla organ och kroppsdelar som den bör ha. Vi fick två stycken bilder med oss hem att visa för nära och kära.

Efter besöket på USÖ åkte Martin och jag till konditori Wasa och käkade frukost och tog en fika. Det var en mysig avslutning på en spännande förmiddag.

Annars har jag grymt ont i mitt knä och ben idag. Ska bli skönt att få komma till ortopeden på torsdag för att se vad de kan göra åt det här...för det är olidligt just nu. 
 

Både negativa och roliga besked

Ja det visade sig vara sämre med mitt ben än vad man kunde ana från början. Sedan i söndags har det varit in och ut på Karlskoga lasarett. I söndags fick jag beskedet att jag akut skulle operera mitt knä, pågrund av minisken i knät. Pågrund av omständigheter fick jag en lokalbedövning i knät som skulle hjälpa till nästa dag. Om inte skulle det bli operation dagen efter. Så blev det inte heller så jag fick åka hem ännu en gång med remiss till ortopeden. På tisdagskvällen svullnade mitt ben upp och det fanns ingen cirkulation alls i benet. Så det blev en till akut sväng till kga där det visade sig att jag hade fått en propp i det onda benet pågrund av svullnaden. Så jag blev undersökt hela natten och fick en blodförtunnande spruta i magen och blev sedan inlagd på kirurgen. Dagen efter fick jag träffa en ortoped som bände med mitt onda knä så jag höll på att svimma. Jag blev hemskickad igen med restriktioner och nu ska jag tillbaka den 21/2 för att se om det bättrat sig. Annars kanske det blir operation i alla fall. Vilken resa det har varit sedan förra torsdagen. Det som de trodde var ett knä ur led visade sig vara mycket värre....

Nu till en glädjande nyhet som tidigare inte varit officiell för allmänheten men är det nu. Martin och jag ska bli föräldrar i sommar. Det ska bli så otroligt mysigt. Jag har en liten bebis i magen...

Sälen....dock med knät ur led

Här sitter vi nu i ett underbart Sälen med 1,5 meters snö. Jag lyckades under mitt första skidåk köra ur vänster knäskål ur led. Hade precis startat i backen när det knäppte till i vänstra benet och en oerhörd smärta kom. Hela mitt vänstra ben domnade bort och även foten. Envis som jag är stallde jag mig upp och skulle åka ner för backen för jag skulle minsan åka skidor. Martin och Sune försökte resa mig upp och få i benet och foten i skidan, men benet stod åt ett helt annat håll. Jag grät och försökte pressa fast foten i skidan. Då small det till och knät hoppade lite till rätta igen. Sedan åkte jag en liten bit med en otrolig smärta och sedan trillade jag ihop. Vi hade ingen aning om att knät var ur led. Men Sara skrek att vi måste hämta någon som kan köra ner Anna. Så jag blev stående i backen med mamma och grät. Inte för att det gjorde så jävla ont som det gjorde utan för att jag ville åka skidor. En skoter med en underbart snäll kille kom och hämtade mig. När Martin och han skulle få på mig på skotern gick det inte att få över mitt onda ben. Det stod som ett v. När de av mistag böjde benet fel så gjorde det så ont att jag bara skrek....rör mig inte för jag svimmar. Då hoppade mitt knä tillbaka till ursprungsläget. Blev nerkörd till akuten med pappa, svenne och I-M. Där tog en snäll läkare hand om mig och gav mig värktabletter, salva och ett par kryckor. Så det blev inget mer skidåkande för mig. Är både ledsen och besviken. I natt har jag haft en sådan otrolig smärta att jag inte sovit något alls. Men ikväll kan jag stödja på benet. Nu är pappa och svenne och hämtar mamma,sune, martin och sara efter kvällsåket i högfjället. Själv har man hoppat på kryckor på afterskin......

RSS 2.0