Arg och besviken....

Var i kontakt med en av Sveriges största myndigheter idag. Skulle ringa och rådfråga i ett ärende som berör mig framöver. Det började med att jag stod som 53:e person i kön. Ingen bra start på ett sådant samtal, men jag kom peppar peppar snabbt fram i telefonkön (det tog "bara" nio minuter). En kvinnlig handläggare svarade och då tänkte jag att nu kommer detta samtal att gå smidigt och till min fördel. Men ack så fel jag hade. Jag är så jävla förbannad efter samtalet att jag varken vet ut eller in. Jag vart så förbannad att jag till slut bara sa hej då och la på. 4,5 år slit på universitetet plus 2,5 års deltidsjobb gav inte utdelning den här gången. Och så finns det människor som skor sig på bidrag, fy faan. När en annan kämpar som ett djur stundtals och för första gången i mitt liv kommer få pengar, grundade på vad jag arbetet till mig genom arbetskraft. 
Jag säger som farbror stadsminister Reinfeldt- Det ska löna sig att arbeta!!!!! 
Det märktes inte i det här fallet dock.

Ska städa vidare här hemma och baka en äppelkaka som vi ska bjuda på ikväll när Rickard, Rebecka och Rasmus kommer hit. Ska bli mysigt. De ska titta på vår fina hall. 

Till alla er runt om i Sverige som skor er på bidrag i någon form utan anledning. Skärp er! 

Egofredag

Igår var mitt självfötroende på topp. Allting började med att jag hade fokussamtal på jobbet. Ett slags utvecklingssamtal med sin chef där man får reda på vad man är bra respektive dålig på. Jag fick så mycket beröm och så sa min chef att jag skulle platsa som butikschef om några år om jag fortsätter inom företaget. Dessutom hade jag fått ökat ansvar och uppgraderat mig till Mousserande vin som varugrupp, känns riktigt bra. Jag var så stolt när jag gick därifrån. Det lönar sig att kämpa på och ta ansvar.

När jag kom hem fick jag ett nytt trevligt besked. Hade fått VG i betyg för hela förra terminen. Stolt över mig själv igen. Tre VG av fyra är inte lätt att få på universitetet.

Martin och jag


image33

Världens goaste och snällaste Martin och jag på Finlandskryss i december.

En nyrenoverad hall

image30

Så här såg våran hemska hall innan renoveringen.

image31

Ett smakprov av vår nyrenoverade hall. Tänk vad lite tapeter och nya möbler kan göra. Plötsligt känns hallen modern och i vår smak och stil. Tapeten är hur läcker som helst. Årets modefärg sägs ju vara svart också.

image32

Vi ska bygga ihop de sista möblerna till hallen ikväll och sätta upp golv- och taklister i ek. Det blev fint med den nya tavellisten och tavlorna.

Shopping tonight

Ikväll bär det iväg till Ikea för att inhandla lite nya möbler till vår hall som ska renoveras. Det blir nog en ekgarderob och en spegel i samma träslag. Sedan handlar vi säkert en massa andra saker också som man alltid gör när man åker till ikea och ska handla. Sedan bär det nog iväg till Ica Maxi i Kumla för storhandling av mat, vi behöver fylla på det ekande kylskåpet lite.

Annars så börjar jag en ny kurs på universitetet idag. Det är med blandade känslor kan jag säga. Har till min förvåning läst 202, 5 högskolepoäng. Det är snart dags att bli vuxen och kasta sig ut i arbetslivet. Att plugga är trots allt en ganska skyddad värld. Det märker jag som har ett ganska krävande extrajobb vid sidan av mina studier.

I natt kunde varken Martin eller jag sova så vi låg och pratade om allt mellan himmel och jord. Det var väldigt mysigt faktiskt. Vi konstaterade också att för ett år sedan igår den 20/1 2007 så förlovade vi oss med varandra. Det var den bästa dagen i mitt liv. Vi förlovade oss på stranden på Teneriffa. Mysigt var det och sedan gick vi ut och åt en mysigt middag och festade till långt in på småtimmarna. Det var livet det, den bästa semesterveckan i mitt liv.


Stora tankar i små små ord...

Först av allt vill jag skicka en tanke till min vän Hanna som precis fått en liten dotter som heter Liv. Grattis till din söta lilla dotter. Tänk att hon pluppade ut på din födelsedag vännen. Vilken present.

Sedan vill jag skicka en tanke till min vän Nadja. Jag tänker på dig ska du veta. Vi har anledningen att ses någon dag framöver. Kanske över några timmars god lunch eller fika på Bara Vara.

Sedan vill jag bara skriva att jag är så otroligt glad över att jag har Martin. Han får mig verkligen att känna mig omtyckt och behövd. Jag älskar honom av hela mitt hjärta. Jag är så glad att det blev vi två som fick chansen att bygga ett liv tillsammans. Det är verkligen lyx att få känna så. Så mycket som vi har fått uppleva under dessa sju år tiillsammans. På söndag har vi förövrigt varit förlovade i ett år. Det är värt att fira tycker jag. Kommer aldrig att gömma den lördagen på stranden då vi förlovade oss på Teneriffa. Jag är och var så lycklig!

Sist men inte minst vill jag skicka en tanke till min söta syster som jag längtar efter så mycket.



Lyckligaste dagen i mitt liv

Kan inte tro att det är sant men det är det.....

Jag delar en sak med många runt omkring men inte alla vet

Men några är med om precis samma sak...

Ett nytt år har precis startat

Jag har då äntligen börjat att skriva lite i min blogg igen. Har inte haft ork eller lust att engagera mig i skrivandet på ett tag nu. Har för övrigt haft en underbar jul och nyår tillsammans med familj och vänner. Martin och jag konstaterade att vi var otroligt bortskämda som fick så enormt mycket fina julklappar, men även en hel drös med pengar. Vad hade gjort oss förtjänt av allt detta? När det nya året inleddes stod jag i djupa tankar och filosoferade om att 2008 kommer att bli ett förändringarnas år på många sätt. Idag har jag födelsedag, fyller 23 år. Det har ringt och plingat i telefonen hela förmiddagen. Ikväll blir det middag, känner mig dock inte som en värdinna i den bästa formen, men det ska väl gå bra. Annars vill jag bara att hela världen ska veta att jag har den bästa sambon i hela världen. Tack för att du finns vid min sida och älskar mig. Du har fixat så otroligt mycket den senaste veckan här hemma, alla är stolta över dig.

RSS 2.0