Måste visa min fikabuffé











Den fjärde advent bjöd jag på fikabuffé här hemma för när och kära. Ville visa bilderna på allt fikabröd jag bakat. Man hinner faktiskt baka trots att man är småbarnsförälder. Jag älskar att ha bjudningar. Ännu en lyckad sådan blev den här. Med glögg och massor av godsaker. Det var förövrigt Nellys femmånaders dag.

Nelly blandad kompott



Nelly i sin babysitter. Här vill inte hon sitta längre. Hon vill vara med vid bordet.



Nelly äter smakportion av potatis.



Det är så sött med de små fötterna som dinglar under stolen.



Nelly älskar sin stol.



Jag sitter gärna i soffan med nu.



En trött familj som julstädar innan jul. Oduschade och lite slitna pågrund av allt julstök tar vi oss tid för lite gos och familjefotografering.



Nelly och hennes "Tummen" som följer henne över allt. Hon har några stycken att leka med. Den som satt fast i bilbarnstolen har dock slitit sig och glömts kvar på Bauhaus i Örebro när Nelly var där med pappa.



Linslus



Rund och go...



Farfar och Nelly gosar



Jag älskar min stol med bordet som går att banka på.

Julafton 2008, Nellys första jul i bilder...



Nelly på julaftonsmorgonen. Hon funderade på varför pappa och mamma kom in med levande ljus vid sängen och en strumpa med julklappar i.




Nyss påklädd och fin kräks jag ner mig i farfars knä.




Redo att tomta här hemma i Hasselfors med pappa. Nelly delade ut chokladaskar till pappas släktingar.



Min älskade Martin beskådar alla julklappar. Många var till Nelly.



Nelly i mormors knä bland alla klapparna.



Spännande med snören. Vad som är i paketen är mindre intressant.



Nelly väntar på mer paket...



Jag och min älskade dotter. Magen är bar.



Nelly med "några paket än så länge"



Jag fick en pulka tänker Nelly



Nelly orkade inte öppna alla paket. Vi fick hjälpas åt. Här med klossar att bygga torn med.



Nelly fick gåskor från mosters skoaffär.



Nelly läser en tygbok som hon fick av Martin och mig.



Tomtekläderna har bytts ut mot en ledigare dress. Leken är i full gång.



Moster och Nelly



Nelly bland lite julklappar.

Da`n före doppare dagen
















Nelly dagen före julafton. Det var verkligen intressant att klä julgranen och känna på julgranskulorna. Det blev ett och anant paket under granen i år. Kan det möjligen vara så att paketmängden ökat pågrund av charmtrollet Nelly? Skulle tro det.

En underbar jul...

har jag firat tillsammans med nära och kära. Och i år även med vår lilla Nelly, som för övrigt "bara" fick 40 paket av familjen och vänner. Nelly var ett riktigt charmtroll hela dagen. Hon startade julaftonsmorgonen med att undra över varför pappa Martin kom in till hennes säng och tände ett ljus på nattduksbordet. Martins pappa har alltid haft det som tradition för Martin att tända levande ljus för honom på julaftonsmorgonen. Så Martin ville föra vidare den fina traditonen till Nelly. Nelly blev också väldigt snopen när hon fick en stor strumpa med julklappar på julaftonsmorgonen.

Sedan åkte Martin tillsammans med Nelly runt i Hasselfors och tomtade. Nelly iklädd tomtemorsdräkt delade ut chokladaskar till Martins släktingar. Under tiden kunde jag i lugn och ro göra mig i ordning innan vi åkte till Martins morbror med familj i Örebro.

I år var första året som Martin och jag firade julafton tillsammans hela dagen. Nellys förtjänst. Det värmde i själen när martin kramade om mig i Örebro och sa hur mysigt det var att umgås hela julafton. Vad jag älskar honom!

Efter Kalle Anka bar det iväg hem till oss där mamma, pappa, Sara, Staffan och morbror mötte upp. Martins mamma, pappa, bror och mormor firade hemma hos oss. En ny och bra traditon som vi skapat andra året i rad. Älskar att ha vårt hus fullt av folk och nattgäster. Julklappsutdelning, paketspel och nattmacka var lite av innehållet under kvällen.

Bortskämd som man är fick jag 5000 kr, en ny torktumlare, en helårsprenum. på NA, kläder, Leilia Lindholms keramik, stegmätare, Guitar Hero ( som förövrigt min kära sambo spelar dygnet runt) med mera med mera.

Nelly fick också enormt mycket julklappar: Hoppgunga, pulka, två badrockar, kläder, kappa, leksaker, gåskor, nallar, sängkläder och pengar.

Återkommer med bilder från julafton. Nelly såg så rolig ut när hon badade i paket och tuggade på snören.

Gud vad jag älskar jul. Det är så mysigt att få bjuda på julkalas här hemma...

Älskade Martin

Vill tillägna dagens blogginlägg till Martin. Vill att hela världen ska veta att jag älskar honom. Jag är så glad att det blev vi två. Det måste ha varit menat från början att vi skulle bli vänner och sedan bli förälskade i varandra. Jag är så glad att vi fått ett sådant fint barn tillsammans. Vill alltid vara din. Hoppas att en dag få stå vid din sida på sagobröllop. För det är ett som är säkert...Det är dig jag vill leva med.

Älskar dig Martin från Din för alltid Anna

Nelly badar...









Så här gosig är jag när jag har badat och blir insvept i en handduk.


Nelly lussar












Är det lucia så är det. Då ska man lussa även om man bara är fyra månader...

Julefrid...

För mig och mina nära och kära är julen något speciellt. En högtid att njuta av tillsammans med familjen, med god mat, julmusik, värme och kärlek. Älskar allt som har med julen att göra. Pysslet, de goda dofterna, handla julklappar att skämma bort andra med, baka och laga mat. 

Kan inte förstå de som ratar julen. Det måste ligga något ytan på de tråkiga människor som ska förpesta julen för andra. Men vad döljer sig under ytan på dem? Varför inte bara stanna upp och ta hand om varandra och ha lite julefrid tillsammans. Julen handlar inte om dyra julklappar utan att ha mysigt tillsammans. Jag skulle däremot inte vilja sluta byta julklappar, för mig är det en viss känsla att få lägga ner energi på att köpa en passande julklapp och ge bort den.

I år hoppas jag få en lugn jul. Dock är den inte riktigt som vanligt. Vi har ju vår prinsessa Nelly i år. Gud vad underbart att få skämma bort vårt lilla charmtroll med presenter. Dock förstår hon nog inte innebörden av julen, men hon älskar att prassla med presentpapper och snören, så det ska hon få göra.

Jag hoppas att min älskade sambo kan få må bra också. Martin är helt utarbetad. Säger inget mer om det. Är trött på att han alltid måste jobba och slita dygnet runt. Inte lätt för någon just nu. Tur att vi har Nelly som piggar upp.

Jag har verkligen hunnit njuta av julen i år. Hunnit pyssla hemma och gjort fint. Brukar alltid vara tentaperioder runt jul, men i år har det varit lyx att få njuta av alla förberedelser tillsammans med familjen. Sara och hennes kompis Mia var hemma hos oss i måndags och bakade en massa julgodis. Vet inte hur många sorter vi hann med, men det blev i alla fall tre sorters tryffel bland annat.

Igår var jag med min älskade vän Johanna, om mitt charmtroll till dotter på Ikea och Marieberg. Tack Johanna för att du är en viktigt del i Nellys och mitt liv. En person som vi tycker om!

Vad tiden går fort...

I månadsskiftet november, december 07 fick Martin och jag reda på att vi skulle få barn. En fantastisk men omtumlande känsla. Vi berättade för våra föräldrar på julafton förra året. Det var med en viss anspänning som man levererar ett sådant besked. Men det mottogs så väl av dem. Och nu så här snart ett år efter så ligger hon vår lilla prinsessa och sover uppe i vår säng just nu när jag skriver. Martins och mitt älskade lilla charmtroll. Jag kan inte beskriva i ord hur stolt jag är över vår dotter som skrattar och ler för det mesta. Hon är så go vår Nelly. Ser fram emot att fira hennes första jul ihop med nära och kära i år. Tänk vad mycket som händer på lite drygt ett år. Nu är hon här hos oss.

Det är många runt omkring mig som väntar barn just nu. Jag önskar bland annat Ingela, Hanna och Malin ett stort lycka till. Det är spännande att följa era graviditeter. Det är underbart att få chansen att bli förälder och mamma.


Bildkavalkad





























RSS 2.0