Spänningen är olidlig

Stora livsavgjörande saker kommer stundtals upp i vardagen. Jag hoppas att vinden blåser i min riktning just nu, jag tycker att jag är värd det. Hoppas bara andra människor tror på mig. Det är min tur nu, vinden har vänt...

 

 


Mitt lilla charmtroll och jag...

Nelly har varit helt fantastisk idag. Jag hämtade henne tidigt på dagis och vi tog sedan en tur till Karlskoga för att köpa mera färg till vår villa. Stannade till en snabbis på jobbet för att rätta till skyltningen. Sedan åkte vi och uträttade lite ärenden. Köpte skoskavsplåster på Apoteket, handlade lite middagsmat och uträttade en sak på banken. Den lilla tjejen var tålmodig och duktig hela tiden. Kvällsmaten bestod av rårakor och fläsk som Nelly tyckte mycket om. Hon åt med god aptit. Annars är hon dålig på att äta och jag blir ofta orolig att hon får i sig för lite.

Vi har lekt en massa idag. Det är härligt att se hur Nelly utvecklas hela tiden. Idag ville hon leka kurragömma med mig. Det är spännande att se vad hon lär sig mycket. Hon räknade och sprang och gömde sig, och man kan inte riktigt förstå att hon kan lekar, sånger och ramsor nu.

Tog mig en stor kopp te ikväll. Köpte lösviktste på Ica, men blev lite besviken. Köpte Söderte som är en av mina favoritsmaker, men smaken var lite besk. Måste satsa på något gott te när jag är i Örebro nästa gång. Det finns inget mysigare än att krypa upp i soffan och dricka en god kopp te.

På önskelistan just nu står en ny tvättmaskin. Någon som har någon bra tvättmaskin att rekommendera. I dagens läge har vi en Milé som tyvärr gjort sitt. Jag är också oerhört sugen på en systemkamera. Men det gäller att hålla i pengarna inför semestern i Spanien.



En glad liten tjej på lådbilslandet på Öland i somras.



Två av mina favorittjejer min syster Sara och Nelly. Nelly blev dålig när vi var hos Sara för ett antal månader sedan. Febrig och snorig är hon insmörjd med Idominsalva. Myser med moster i nya gummistövlar från Polarn och pyret.


Startskottet har gått för mitt nya liv...

Nu är det dags att börja tänka på mig själv. Bryta från det som har varit och ta nya tag. Vår vardag har kantats med sjukdomar och elände de senaste tre åren, och det mår man inte särskilt bra av. Men nu när allt börjar att vända sakta men säkert har jag bestämt mig för att börja leva igen. Börja ta hand om mig själv och andra runt omkring mig. Nu kan man inte fly längre utan nu är det hårt slit som gäller. Det som blir prio nummer ett är hälsa och motion. Jag ska gå en runda på 6 km upp till en mil varje dag Nelly är 9-12 på dagis. Kommer att få mig att må så mycket bättre. Sedan ska jag försöka ta hand om mig själv och andra på ett bättre sätt. Har inte orkat med det riktigt ordentligt på senaste tiden. För det är mycket som jag tänkt mig här i livet som man måste kämpa för att ta sig till och då måste man faktiskst må bra.

Tyvärr resulterade den första promenaden i mitt nya liv till två rejäla skoskav på vardera fot, men det är bara att köpa skoskavsplåster för imorgon är det dags igen. I med Ipoden och gå, gå och gå. Det är ju så skönt!


Hösten är här igen...

Har alltid haft en förkärlek för hösten. Det är något förväntansfullt och mysigt som vilar över årstiden. Man blir sugen att köpa nya kläder, fixa och inreda inomhus och mysa med tända ljus. Man får ett sug efter att ordna mysiga middagar och fester med nära och kära. Har redan shoppat loss på en massa nya höstkläder till både Nelly och mig. Handlat lite nya inredningsdetaljer i form av ett jättefint Mateusfat, några textilier från Bruka design och två fina stenhjärtan.

Igår kväll när jag kom hem trött och förkyld från jobbet så möttes jag av ett dukat matbord och tända ljus. Martin och Nelly hade även köpt mig tre fina röda rosor. Det värmde i mitt hjärta. Nelly hade sagt till tanten på blomsteraffären att blommorna var till mamma. Hon är gullig vår lilla dotter. Martin och jag hade en jättemysig kväll tillsammans med många skratt. Vi lyssnade på musik och pratade en massa. Energiuppladdning när man vart i från varandra mycket. Imorse flög Martin till London för att bygga en mässmonter på PLASA, någon stor ljud och ljud mässa.

Väntar med stor förväntning över om några jobberbjudanden ska dyka upp snart. Men den som väntar, kanske väntar på något gott. Skulle så gärna vilja starta något eget. En blandning mellan café och inredning är det som jag skulle vilja hålla på med. Men det tål att tänkas på.

Vi målar på huset för fullt här hemma. Det kommer bli så fint när det blir färdigt. Vi har haft mycket hjälp av våra kära föräldrar. Det är tur att vi har dem många gånger.

Ska försöka att uppdatera lite mer på bloggen framöver. Jag saknar faktiskt att skriva här, men tiden räcker inte till lika mycket som förr.

På återseende.


RSS 2.0