In med nytt och ut med det gamla

Flitens lampa lyser här hemma. Har tömt tvättstugan, rensat ur vårt dressingroom och småstädat lite. Har fått för mig att jag måste ha tvättstugan tom. Jag mår så mycket bättre utan tvätt och försöker därför att hålla ordning och reda där ute. Tvättar inte mer än jag hinner stryka och då brukar det vara tomt där ute. Blir aldrig något liggandes.

Idag har Sara, jag och Nelly varit till Marieberg och shoppat. Äntligen hittade jag en massa kläder att förnya garderoben med. Tre tröjor, en tunika, tights, leggings och lite smått och gott. Det blev även tre tröjor till Nelly, ett par jeansleggings och väntar från POP till henne. Som vi längtat efter att Sara skulle komma hem till oss. Jag saknar min älskade lillasyster ofta.

Annars är det planering för renoveringen av sovrummet och diverse bjudningar i helgen som står på tapeten.

Städning....

Både Martin och jag håller på och städar och pysslar idag. Inte ofta vi är lediga båda två på helgen. Jag hade nästan glömt bort hur skönt det är att vara ledig på lördagar. Vi ska kämpa på några timmar till med städningen så får vi se om vi ska hitta på något roligt ikväll. Jag städar ett antal gånger i veckan nu när jag är mammaledig, men idag behövdes det torkas golv och tvättas fönster och då är det inte lätt att ha en liten gullunge kring benen.

Annars har vi bokat en weekend i Paris i början av december. Vad underbart skönt det ska bli att åka bort bara vi två. Jag har aldrig varit i Frankrike fast jag har läst franska, men nu bär det av äntligen. Har massor med förväntningar på resan. Vi ska försöka att hinna med att se så mycket som möjligt under helgen och jag hoppas även kunna julshoppa lite. Vi har ingen aning om hur vädret är i Frankrike i början av december. Någon som vet? Som svensk höst eller vinter?

Nelly sover middag och har det skönt,men jag tror minsan hon har vaknat nu.


En mycket givande arbetsdag

Igår hade jag en mycket bra dag på jobbet. Johanna och jag hade tagit på oss att städa våra utrymmen utöver butiken innan vår ombyggnation. Vi visste nog inte riktigt vad vi gav oss in på, men roligt hade vi. Tre vändor till tippen blev det med diverse saker. Gud vad vi slet. Det blev en otrolig skillnad. Nu väntar bara att fixa till lite smådetaljer så kommer lagret vara som en dröm.

Dock hade vi ett mindre trevligt möte då mina kära arbetskamrat Erica ska flyttas till Karlskoga i några veckor. Som jag kommer sakna henne. Hon är en glad och frisk fläkt hos oss. Jag har tyckt om henne både som arbetskamrat och vän sedan dag ett hon började hos oss. Vi har mycket tokiga saker med oss i bagaget under våra år tillsammans på butiken.

Annars är det inget vidare väder idag och jag känner mig faktiskt inte motiverad till något speciellt. Ska försöka ta med Nelly på en promenad sen och hämta hennes barnvagn som blev kvar hos hennes farmor och farfar igår,då det var för kallt att åka vagn hem för henne.

Ska i alla fall försöka att leta reda på något nytt och gott recept att laga till kvällen. Har köpt kravmärkt ytterfilé så om någon har något bra recept så hojta till. Fredagsmys ska det bli här hemma i alla fall.

Alla är förkylda här hemma...

Sitter här i höstmörkret och dricker en kopp te. Läser mina favoritbloggar och tar det lite lungt. Alla här hemma har gått på halvfart idag med feber och förkylningar. Martin har varit ledig i två dagar vilket har varit väldigt skönt. Igår var vi till Örebro och fixade lite ärenden. Vi tittade på nya möbler till sovrummet efter renoveringen. Vi har nog bestämt oss för en säng och nya sängbord. Nelly fick en liten miniatyr fotölj från Ikea och sedan köpte vi en grind som vi ska ha in till bastun och duschrummet på nedervåningen, så att man kan duscha ifred. Då kan hon pula runt utanför men man ser och hör henne.

Jag beställde även en åkpåse till vagnen från Emmaljunga. En riktig fin och varm och go i samma rutmönster som vår City cross brown check. Väntetiden var tyvärr fem veckor så snön hinner säkert komma innan dess. Den gamla åkpåsen får snällt duga några veckor i höst med. Nackdelen är att man inte kan trä igenom bältena igenom den.

Ska kika runt på nätet efter lite inspiration till tapeter till sovrummet. Vet inte riktigt vart jag ska börja. Vi har en högblank svart plasmatv som ska upp på väggen så något som  matchar den måste det bli.

Martin och jag har utfört diverse tråkigheter idag med så som att tömma centraldamsugaren och frostat av frysen.

Vi har även hunnit med en promenad längs sjön. Underbart att bo som vi gör!


Fyra generationer....

Ikväll har jag, pappa och Nelly varit och hälsat på min farmor. Vi åt pizza och myste. Nelly åt smörgås med leverpastej och busade med gammelfarmor. Det är roligt att se hur farmor grejar med Nelly och att hon faktiskt orkar att göra det. Nelly är helt faschinerad av gammelfarmors säng där man kan hissa upp och ned ryggen. Hon låg still medans vi hissade henne upp och ned. Det tyckte hon var mysigt värre. Jag tror att det måste kännas fantastiskt för farmor att ha ett barnbarnsbarn att greja med. Hon servar Nelly till max.

Min gullunge i pyjamas och morgonrock



Nelly i mormor och morfars skåp i hallen





Lek och buslandet....

Nelly och Johanna

Idag har jag, Nelly och Johanna varit på Lek och Buslandet i Örebro. En mycket lyckad eftermiddag!

Saknar dig Martin...

Du är det bästa jag vet och jag saknar dig av hela mitt hjärta när du är ute och jobbar. Du fattas mig när du inte finns i min närhet...

Saknar dig Martin...

Du är det bästa jag vet och jag saknar dig av hela mitt hjärta när du är ute och jobbar. Du fattas mig när du inte finns i min närhet...

091001

Idag har vi fixat här hemma. Martin har varit ledig och Martins pappa har varit här och hjälpt oss. Vi har byggt klart vedboden, byggt ihop en förvaringsmöbel till Nelly från Ikea som vi ska ha i vardagsrummet på nedervåningen och jag har satt upp nya gardiner.



Jag målar i pannrummet.



Sune målar i vårt garage.



Pyjamasfia




Carpe diem







Idag har jag fångat dagen genom att inhandla en helt underbar hissgardin idag. Dock var det lite knixit att få den snyggt rullad. Men såhär blev resultatet i ett annars gräsligt gästrum som är i behov av en rustning. Men nu piggar dock gardinen upp lite.



Bilderna är tagna i motjus så man ser inte så bra.




Tillhörande kudde till gardinen. Står Carpe diem på andra sidan. Kommer göra sig bättre mot ett vitt överkast.



Nellys rum. Jag pyntade och pysslade där igår.



Hissgardinen till Nellys rum sydde jag igår. Tyget är från Ikea och jag föll pladask för det till Nellys karamellsöta tjejrum. Jag har vita sidenband som jag knyter rullen med. På den här bilden sticker Nellys rullgardin blåa rullgardin fram så den få tänkas bort. Är nöjd med gardinen.


RSS 2.0