Tillbaka på ruta ett

För några veckor sedan tog jag beslutet om att säga upp mig på mitt nya jobb för att gå tillbaka till min gamla butik. Jag har känt under några veckors tid att beslutet om att förflytta mig inte blev som jag tänkt mig. För att göra en lång historia kort så fick jag erbjudande om att komma tillbaka och så blev det. Det kändes fantastiskt skönt att vara tillbaka bland mina gamla arbetskamrater.

Under fredagsmötet så fick jag en helt underbar vit orkidée i en vacker kruka som en "välkommentillbakapresent". Jag blev mycket chockad och rörd när de förklarade att de var glada att jag kommit tillbaka. Kan man ha mer underbara arbetskamrater som vänner? Det värmde. Ska visa bilder på den vackra blomman någon dag.

Man ska göra det man vill, annars ångrar man sig!

Vilket tråkigt väder

Jag och Nelly hade 'tänkt att åka på Askersundsmarken idag, men vädret gör att jag verkligen känner mig kluven. Ville så gärna att Nelly skulle få gå på marknad men det är inte roligt om det spöregnar. Vi får vänta ut några timmar och se om det blir bättre väder framåt eftermiddagen. Det är ju mest krafs på marknaden men jag tror att Nelly uppskattar att titta lite. Hon är så social vår lilla tjej. Vi var på Marieberg härom kvällen. Hon vinkar och pratar med alla vår lilla tös. Sedan dansar hon i de affärer som har hög och bra musik. Nelly kommer få gå på dans när hon blir lagom stor. Hon har rytmen och musiken i blodet. Hemma hos Martins föräldrar ber hon farfar sätta på musik och sedan dansar hon i deras stora vardagsrum.

Annars så har Nellys Borreliarodnad försvunnit från magen. Hon äter sin sista dos medicin imorgon. Lilla gumman har varit så duktig och tagit medicinen snällt tre gånger om dagen. Martin har varit så imponerad av sin dotter. Martin var nämligen jätteknölig med medicin när han var barn. Sambons pappa Sune fick krångla med honom i timmar.

Martin och jag funderar lite på om vi ska åka bort några dagar själva. Vi tittar på lite resmål. Martin är helt inne på New york. Han älskar ju sitt USA. Han ska eventuellt till Orlando i november. I september åker han till Barcelona. Usch vad lyxigt. Vi får se vad som händer.

Annars hoppas jag få komma igång med lite renovering här hemma snart. Sovrummet väntar på en make over. Sambon har stora planer för rummet. I vår tänker jag göra köket. Får lite pengar av farmor så det ska gå till det har jag tänkt.

Några timmar i ensamhet...

Är så van att alltid ha en liten gullunge kring mina ben, men i eftermiddag och ikväll har Martin och Nelly haft en mysdag ensamma. De har varit till Hovsta och hälsat på. Gud var Martin längtat efter Nelly nu när han jobbat så mycket. De rymde tillsammans idag när jag skulle ha massor av folk här på Tupperwareparty. Det känns lite konstigt att fått vara ensam några timmar nu. HELT ENSAM. Jag är så van att vara med Nelly nu om dagarna nu så det känns riktigt tomt. Jag har inte varit ifrån henne många timmar sedan hon föddes. Det längsta är när vi var till London över en helg i vintras. Men det är rätt härligt att ha en liten fialotta kring sig hela dagarna, som kommer och kramar och pussar på henne. De är påväg hem nu i alla fall. Dags för välling och penicillin. Hoppas hon inte sover redan i bilen får då blir hon ledsen om vi ska väcka upp henne. Ska nog förbereda lite välling nu...




Min lilla solstråle.

Ett mycket lyckat homeparty

I eftermiddag har jag haft ett mycket lyckat tupperwareparty för nära och kära. Jag fick ca 20 gäster hit, så det var fullt hus. Bjöd på ett fruktbröd med fikon, tillsammans med två stycken marmelader och en Kvibille prästost. Hade även hårt bröd som jag köpt i delikatessbutiken i Gränna. Jag hade även bakat en mjuk kaka med hallon och blåbär som jag bjöd på tillsammans med vaniljvisp. Världens enklaste kaka. Idag gjorde jag en ännu större sats än receptet nedan då vi var så många. Gjorde den i min stora Leila Lindholm form.

Snabb men god mjuk kaka.

(Du ökar eller minskar bara mängden ex. 2 dl av varje och två ägg osv.)

3 dl socker

3 ägg

3 dl mjöl

Valfria bär eller frukt

Smör

Pärlsocker

Vispa ihop socker och ägg med ballongvisp. Rör ner mjölet.
Häll smeten i en form. Häll på bär eller frukt.
Hyvla margarin med en osthyvel och lägg skivor så att det täcker kakan.
Strö över pärlsocker och grädda i ugnen på 200 grader tills kakan fått färg och stelnat.


Fick otroligt fina tackgåvor eftersom jag var värdinna idag. Det tackar man för då tupperwareprodukterna är användbara och hållbara.

Det var roligt att så många kunde komma. Alltid kul med en massa folk i huset att bjuda på fika. Låter alltid de jag bjuder ta med sig några andra personer så det var kul att lite folk som jag annars inte umgås med hittade hit och även lite grannar. Mycket trevlig eftermiddag.

Längtar...

Efter att få träffa sambon.

Längtar efter lillasyster, men hon är snart hemma igen.

Längtar efter vänner som jag inte hunnit träffa på länge.

Längtar efter att kunna få jobbiga formella saker ur världen.

Längtar efter att hösten ska komma så man kan tända ljus och mysa.

Längtar efter framtida mysmiddagar med vänner i höstmörkret.

Längtar efter ett gott glas vin....

Ibland ligger smultronställena nära...

Igår besökte mamma, jag och Nelly en gårdsbutik vid Hemsjön, inte alls långt från Hasselfors där vi bor. Jag har under hela sommaren spanat in den vackra skylten vid vägen, men inte kommit mig för att svänga dit. Sambons pappa var där tillsammans med en arbetskamrat härom dagen och han sa att det helt klart var värt ett besök då stället var väldigt mysigt. Vi packade in oss i bilen och svänge dit, helt utan förväntningar. Stället visade sig vara ett smultonställe utan dess like. Stället ägs av ett par som hemma vid sin villa driver café och två inredningsaffärer. Mannen tillverkar intredningsdetaljer i vitt, helt i min smak. Samtigit som de säljer allt från porslin, kuddar, möbler och krukor. Allt i min smak och till otroligt bra priser. Vi avnjöt varsin god räksmörgås som de svängde ihop sittandes precis vid sjön. Nog för att vi bor nära sjön, men dessa personer bor precis vid vattnet. Underbart. Jag handlade lite smågrejer, men måste verkligen åka tillbaka och shoppa loss någon annan dag i lugn och ro. Tänk vad mycket fina ställen man kan ha så nära in på knuten. Rekommenderar alla att åka dit som är galna i inredning. Besök gärna deras hemsida www.hemsjon.se















Sitter i trädgården och filosoferar...

Vilket härligt sommarväder det blev idag. Njuter i trädgården medans Nelly ligger och sover i sin lilla vagn. Har varit till Degerfors en sväng på morgonen, träffat Erica och Linda. Alltid lika skönt att träffa dessa glada individer. Nelly sprang för första gången runt bland hyllorna i butiken och jag var livrädd att hon skulle ha sönder något. Sitter och filosoferar över mycket som varit och mycket som komma skall. Tycker att jag har koll på situationen och tänker strunta i allt som inte får mig att må bra. Det är mycket kring mitt jobb som ställts på sin spets under den senaste tiden, men nu har det löst sig vilket känns otroligt skönt.

Funderar över vad jag ska bjuda på för något gott på söndagens Tupperwareparty. Någon som har någon idé på något gott bröd och bjuda på och något musigt till kaffet? Ska leta lite i mina Leila Lindholm böcker och kika lite på nätet. Kanske ska baka något fyllt bröd eller foccaia? Vi får se.

Nelly var i alla fall duktig och tog sin medicin imorse. Satt i pappas famn och tog snällt medicinen trots att hon nästa kräktes av den. Vilken duktig tjej vi har. Rodnaden kring naveln lyser rött. Är det någon som vet om den kommer gå bort? I så fall när går det bort? Är man frisk då?




Vårt lilla busfrö i söta tröjan från Zara.

Mamma i alla väder

När man blir mamma så bildas en sådan obeskrivlig kärlek till sitt barn. I mitt fall till lilla Nelly. Den närhet och relation man har till varandra mamma och dotter kan ingen ta ifrån än som människa. Jag skulle kunna göra allt för Nelly det bara är så. Idag fick jag reda på att lilla Nelly fått Borelia. För två veckor sedan hittade jag en fästing sittandes i hennes lilla navel. Jag tog bort den och så var det inget mer med det. Så de senaste dagarna började det rodna kring hennes navel. Nu har hon en stor rund ring som visade sig vara Borelia. Så nu äter Nellan pennicilin, duktig som hon är. Det är vid sådana här tillfällen när ens barn blir sjuka som livet ställs på sin spets. Visserligen är detta inte så farligt när man fått det behandlat, men man blir rädd och orolig som mamma ändå. Det kan inte hjälpas. Så ikväll när Nelly somnade i min famn medans hon åt välling så fällde jag nästan en tår, för jag älskar verkligen den där lilla ungen av hela mitt hjärta och jag vill att hon ska få må bra och vara glad.

Kreatviteten är på topp







Idag designade jag dessa hissgardiner till vardagsrummet på nedervåningen. Älskar hissgardiner i alla dess former. Dessa är inspirerade av 1700-tals hissgardiner, fast jag använde grövre tyg och rep. Jag hade först tänkt att köpa vitt linnetyg, men det får bli till övervåningen. Nu ska jag shoppa lite nya krukor och blommor nästa vecka. Tror jag ska ha vita höga krukor med något grönt i. Har ju en liten tjej som gärna tittar ut ur våra låga fönster och då är det inte värt att ha något som hon kan äta upp.

Små semesterturer men liten tjej...



Nelly och jag i lilleputtetåget



Nelly äter lunch på en hamnkrog i Gränna.



Påväg till Visingsö.



Nelly gosar i vagnen.






Morfar och Nelly under fikapausen vid vättern

Massor av tankar...

Just nu har jag massor av tankar kring mitt jobb....

Sedan tänker jag mycket på vilken underbar familj som jag har. Martin min älskade sambo som jag älskar av hela mitt hjärta. Han är också en underbar pappa till vår Nelly. Jag älskar att titta på när han pysslar med Nelly, håller henne i handen eller talar om  hur mycket han älskar henne. Jag älskar att lyssna i smyg när han pratar med henne om ditt och datt. Sedan min lilla sockersmula Nellan. Som jag älskar dig lilla Nelly.

Martin har varit fantastisk under alla år som jag pluggat. Han har varit den som dragit det tyngsta lasset ekonomiskt här hemma. Jag är lyckligt lottad som haft honom som tagit hand om mig. Vi har hjälpst åt med allt annat, men när det gäller pengar har Martin varit väldigt förstående. Vi har ändå levt ett lyxigt liv under min utbildningstid. Vi har kunnat rest och unnat oss en massa saker. Vi har även lyckats köpa oss en villa på 200 kvadrat vilket jag ser som en stor bedrift. Jag är glad att vi hunnit göra alla dessa saker innan vi fick Nelly. Jag är som sagt inte alltid lätt att leva med. Vill gärna att saker och ting ska ske snabbt, helst igår. Det kan handla om diverse inköp eller renovering. Men vi får ta det i vår takt. Men när vi båda kan få in varsin heltidslön, då kommer saker och ting förändras drastiskt.

Sedan måste jag sända en tanke till mina och Martins föräldrar. Utan dem skulle mycket i vår vardag inte fungera. Det är alltid härligt att träffa dem. Är också väldigt tacksam att våra föräldrar tycker om att umgås tillsammans. Det är roligt för Nelly att kunna träffa mormor, morfar, farfar och farmor samtidigt ibland.

Sedan ägnar jag en tanke till Sara min älskade syster som jag beundrar mest av allt i hela världen. Vi är nog i botten ganska olika personligheter, men ändå ganska lika till mångt och mycket. VI har otroligt lika röst och har samma grundläggande tänk om hur man ska vara och ta ansvar för saker. Vi kommer ihop oss någon gång ibland. Men det är aldrig något allvarligt. Jag tror att de senaste gångernas tjafs handlat om att vi egentligen längtar efter varandra väldigt mycket. Det är ju 30 tråkiga mil emellan oss nu. Jag beundrar min syster mycker för att hon många gånger är mycket rakare och ärligare i sitt sätt än vad jag är. Sara tar ingen skit som sagt. Vilket är en stor och bra bedrift. Pappa har alltid sagt åt oss att inte ta någon skit. Men så trillar man dit och gör det ibland. Jag tror varken Sara eller jag trivs på våra jobb just nu, men ansvarsfulla som vi är så stannar vi snällt kvar. Men nu är det slut på snällheten. Sara jag vet att du kan gå hur långt som helst bara du vill och vågar. Ser dig i en chefsposition inom några år. Eller ska vi starta något eget? Tänker ofta på hur mycket jag uppskattar att vi ringer varandra och kan stötta varandra eller bara snacka skit en stund. Vi hade också väldigt roligt när vi festade loss på mammas och pappas fest i somras. Måste bli fler sådana kvällar snart. Saknar dig i alla fall.....

Sist men inte minst mina vänner. Sänder en stor kram till alla er där ute. Jag vet att några av er kan känna sig träffade av detta. Jag klarar min inte utan vänner och dessa är viktiga att vårda.


Mobilbilder från Martins telefon...



Här var inte Nelly stor




Helt färsk



I Sälen med nya skidglasögon



Fruktansvärt lik moster Sara på den här bilden



I hängmattan hos mormor och morfar



De bästa jag har.



Busungen med världens finaste ögon

Ooops jag somnade visst sittande...



Den här sköna bilden kommer från Martins mobiltelefon. Nelly lyckades somna sittande i vagnen påväg till mormor och morfars 50 plus 50 års kalas i  juni.

Idag har Nelly och jag varit en sväng till Askersund för att gå på hundutställning. Vi hälsade på Erica som ställde ut sin hund Sigge. Nelly är väldigt intresserad av hundar.

Annars njuter jag av solen. Vem behöver vara utomlands när det är 26 grader i Sverige. Underbart skönt!

Oro och solsken

Vissa dagar blir inte riktigt som man planerat. Idag hamnade Nelly och jag hos mamma och pappa. Alltid underbart skönt att vara hemma hos dem. Man kan koppla av lite medan de pysslar med Nelly. Jag åkte i till Askersund och handlade mig två tidningar som jag slog mig ner med i hängmattan. Inredningsmagasin är det bästa jag vet. Sedan slank en tidning ner som heter Chic men den var allt utom läsvärld. Vilken tråkig blaska.

Nelly har blivit stormförtjust i såpbubblor. Hon fick det i födelsedagspresent av Rasmus, Rickard och Rebecka. Var tvungen att köpa två nya flaskor till henne idag på Lek o Bo i Asund. Hon blir helt till sig när man blåser bubblor.

Annars oroar jag mig en massa för alla runt omkring som inte mår bra. Stackars Martins mamma som varit så yr idag.

Sedan saknar jag SYRRAN. KOM HEM SNART!!!!!

en händelserik helg

Helgen har bestått av både upp- och nedgångar. Mest positiva. Martin och jag hade en jättemysig kväll på PIP i Karlskoga i lördags kväll. Nelly sov borta hos farmor och farfar för första gången själv. Det gick alldeles utmärkt. Det negativa med helgen var att många beslut måste tas framöver, men jag har bestämt mig. En sak som jag kommit fram till efter helgen som gått är att man aldrig får sluta förvånas. Tur att Martin och jag har varandra. Som jag älskar den mannen.

RSS 2.0