Sol och värme

I fredags blev det bestämt att Johanna, Maria och Erika och hennes barn skulle träffas och gå ut och äta lunch när så många som möjligt var hemma i Askersund. Det var verkligen jättemysigt att träffas och umgås. Blir alldeles för sällan nu för tiden. Det är alltid lika roligt att träffas och prata om allt mellan himmel och jord. Det är ju så med riktiga vänner att det inte spelar någon roll hur lång tid det går mellan man ses, allt är precis som vanligt när man träffas. Erikas barn är så söta och snälla. Vi åt mat i hembyggdsgården i Askersund och sedan tog vi tåget ner till hamnen för barnens skull. Där blev det glass i värmen.

Idag har det varit trädgårsarbete för hela slanten. Mamma och pappa har varit och hjälpt mig med trädgården. Det blev verkligen jättefint. Vi planterade nya blommor, klippte gräset och rensade lite. Det är tur att jag har dem som hjälper till och ställer upp i vått och tortt. Vi passade på att grilla lite och avslutade med jordgubbar och glass.


Hur kan man vara så oerhört trött?

Vet inte varför jag inte har någon energi. Jag har varit slut hela dagen. Varit yr, mått illa och bara velat dra täcket över huvudet. Visst är jag med barn och sover dåligt om natten, men så här olidligt trött trodde jag inte att jag kunde bli.

Martin är på jobb igen,jag längtar redan efter honom. Han var så gullig och skulle bjuda mig på mysmiddag i Örebro i tisdags kväll. Vi valde Jensens Buffhouse (ursäkta stavningen) vilket visade sig vara en riktigt skitrestaurang. Vi fick inte vår mat på 1,5 timme och ingen service. När par efter par som kommit efter oss fått sin mat tog vi vårt pick och pack och gick. Ingen kompensation fick vi heller, vi fick glatt betala vår cider, cola och förrätt. Vi ska aldrig mer äta där eller rekommendera någon annan att äta där. Vi var så besvikna, vi som hade tänkt att äta gott. Men det var trevligt att småprata lite i lugn och ro. Vad jag älskar min Martin. Han är så duktig som kämpar på och jobbar. Jag är stolt över honom.

I helgen ska jag fixa hemma i huset. Göra fint i trädgården och fixa inomhus. Vill överraska Martin.




Alla mammors dag idag

Idag känns det som om vi har firat varenda mamma som finns. Jag har firat min mamma som för övrigt är världens bästa mamma. Sedan har min mamma firat sin mamma, vilket resulterade i fika hos mormor på eftermiddagen. Sedan har pappa firat sin mamma, resulterade i att vi åt pizza hos farmor ikväll.

Martin ringde för en liten stund sedan, han kommer hem inatt. Jag stannar hos mamma och pappa i alla fall. Ska vara på vårdcentralen på kontroll för bebisen imorgon eftermiddag i alla fall. Så det är bara dumt att åka fram och tillbaka när bensinen är så dyr. Helt sjukt 50 liter kostade 710 kronor. Bränner ganska stora hål i plånboken.

Gud vad man kan längta efter en viss människa. Jag saknar Martin så otroligt mycket just nu. Vill ha någon att pussa på.

Ibland tar livet en snabb vänding

Och allt annat känns helt oviktigt och intressant. När någon i ens familj blir sjuk så finns det inget annat som är viktigt just då. Då måste man bara finnas närvarande för de närmsta och stötta upp varandra när livet känns hopplöst. Lägga allt annat åt sidan och hjälpas åt. Så är det bara. Det är det som är grunden för en familj. Att man hjälps åt i svåra stunder och gjädjs i trevliga stunder.

Jag är glad att jag och Martin vuxit upp i liknade familjeförhållande och värderar saker på liknande sätt. Det blir så mycket enklare när vi nu ska bilda vår egen lilla familj. Jag är så lycklig över att Martin är pappa till mitt vårt barn. Han är en underbar människa som jag värderar högst av allt. Vi vet att man måste hålla ihop som familj för att vardagen ska fungera, men även när det blir kriser så betyder det mycket att man älskar varandra och håller ihop som familj.

Nybakt

Idag har jag bakat två sorters kakor och bullar. Var skönt att slippa sitta med läxorna en stund.

bullbak




Jag vet en person som garanterat kommer att bli glad när det finns nybakta bullar och kakor i frysen.

Vill bara tala om att jag har världens gulligaste sambo. Vad glad jag blev för alla fina ord i går.

Äntligen färdig

Idag tog jag mig i kragen och gjorde färdigt mina komplettering som jag hade kvar. Fick en ny kick igår när jag fick reda på att jag fått VG på förra tentan som jag lämnat in. Hoppas verkligen att det inte är för sent att lämna in kompletteringen så här i slutet av terminen. Jag gjorde verkligen mitt bästa och försökte få med allt jag missat. Hoppas och håller tummarna för att det räcker till.

Imorse gick jag upp vid 05.30 för att äta frukost tillsammans med min älskling. Martin ska åka bort några dagar nu så jag ville gärna umgås med honom en stund innan han åkte. Resten av veckan är det Sthlm som gäller för honom. Kommer att längta efter honom det vet jag. Blev ju lite mer jobb än vad som var räknat i och med att stackars Jerker blivit dålig.

Igår fick jag även hem min nya kokbok av Lelia Lindholm som jag beställt på nätet. Vilka fina böcker hon gör. A peice of cake heter den här boken och är fylld av smarriga bakverk och matbröd. Passar mig utmärkt som älskar att baka och bjuda på en massa smarrigheter.

 
Foto: TV4


                                                                    Jag längtar tills jag får tid att testa några av hennes smarriga recept


Studiebesök på förlossningen

I dag har Martin och jag varit på studiebesök på förlossningen i KGA. Det var med spännande steg vi gick dit vid halv fem tiden. Kändes verkligen som om det börjar dra ihop sig. Både Martin och jag hade sett fram mycket emot studiebesöket på förlossningen och BB. Allt för att man ska känna sig hemma när man väl behöver åka dit. BB och Förlossningen i KGA har väldigt gott rykte, och det tyckte verkligen vi att de levde upp till. Vi blev guidade runt av en barnmorska som var väldigt trevlig. Vilka fina förlossningsrum det fanns. Inte alls så hemska som alla rum är på sjukhus annars. Här var det fina möbler som man har hemma. En stor skänk med stereo och lampor, fina gardiner, en stor fotölj som pappan kan sitta i med mera. Sedan fanns det ett rum med en säng och ett stort badkar och där inne var det levande ljus. Har ju inte känt mig ett dugg nervös inför förlossningen förut och nu blev det ännu mera bekvämt när det inte var en sådan hemsk sjukhusmiljö som vi hade trott.

På BB såg vi en alldeles färsk liten bebis som var så otroligt söt. Martin och jag vill självklart ha ett familjerum om det finns plats när det är dags för oss. Så att Martin kan få sova hos oss. Känns skönt att vi lagt upp en strategi nu och vet vad vi behöver när det blir dags. Vi är förväntansfulla.

Vi längtar efter vår bebbe.

Magen...


image40


Här är nu min mage snart i vecka 30. Som sagt är det ganska svårt att dölja den längre. Som tur växer den precis som den ska. Men det bor ju en underbar liten varelse där inne som lever rövare och simmar runt.


En liten sten har lättat från mitt hjärta

Har skickat iväg en av två kompletteringar till skolan. Det är nästan löjligt hur liten tid det tog att fixa den ena kompletteringen. Så har man gått och dragit på det i flera veckor, och så tar det bara några timmar att ordna allt. Varför är man så dum?

Längtar tills imorgon. Då ska jag åka till Motala och träffa Martin, han är på jobb där. Vi tänkte ta en mysdag i Motala med fika, lunch och en massa shopping...

En lång dag

Idag har jag jobbat heldag på jobbet. Har faktiskt varit en riktigt bra och givande dag. Vi har hunnit med mycket pga. av att det inte varit så mycket kunder förrens senare på eftermiddagen. Känns skönt att vi hann få undan alla varor trots att det kom 10 pall. Blir skönt för dem som jobbar imorgon att det är påfyllt och fint i butiken. Själv så har jag ledigt fredag och lördag vilket känns väldigt välförtjänt efter den här veckan. Hoppas att jag orkar att jobba några veckor till. Jag känner mig trött i kroppen när jag gjort en hel dag. Fast det är väl inte så konstigt när man är i vecka 29.

När jag kom hem tog jag och dammsög lite och bytte ut lite blommor i fönstrena på övervåningen. Det blev väldigt fint med vita pelagoner. Det är stilrent faktiskt. Känns skönt att ha städat hela huset till helgen.

Nu har jag suttit några timmar med läxorna. Ska göra några kompleteringar imorgon som jag skjutit på under en längre tid. Nu måste jag ta itu med problemet. Det är ju som sagt inte så långt tid kvar på terminen.

Nu ska jag hoppa i säng och sova.

Grillning ikväll...

Ikväll blir det grillning i det fina vädret och kanske en omgång kubb. Mysigt värre. Saknar Martin bara som är ute och jobbar och sliter. Men vi ses ju imorgon kväll.

Sitter och funderar med det här med barnets hjärtljud. Det går ju skrönor om att om hjärtljudet är lågt är det en pojke och höga hjärtljud är en flicka. Men när man läser om det så stämmer det inte alla fall. Jag har legat på låga hjärtljud båda gångerna runt 137. Spännande...undrar vad det lilla pyret har för kön. Det spelar ju ingen roll men man kan inte låta bli att spekulerar. Vi får vänta och se. Alla tror att det blir en pojk. Bara därför blir det väl en tjej.

Nu ska jag åka in till stan och titta på skor och kläder. Vill ju vara fin till helgen. Kanske slinker med lite smink också. Har slut på mascaran och sedan behöver jag något bra puder eller dagkräm med iite färg. Det är för mycket med foundation nu när solen skiner.


Pluggande på balkongen

Då har man suttit stora delar av dagen på balkongen i solen och pluggat National ekonomi. Det tar sådan tid att ta sig igenom den tunga och tjocka kurslitteraturen, men jag kämpar på.

Ska snart gå ner och lägga några laxfiléer i marinad och göra potatis och Zuccini i ugnen tänkte jag. Blir nog middag ute ikväll när Martin kommer hem. Tänkte överraska honom med lite god mat. Vi ses ju inte på några dagar nu när han ska ut på jobb så vi får passa på att umgås ikväll.

Imorgon ska jag till barnmorskan för kontroll igen. Det är lika spännande varje gång att kolla så allting står rätt till. Sedan blir det till att jobba på eftermiddagen och tjäna lite pengar.


Ännu en dag i solen

Ikväll är det lika underbart väder som igår. Martin och jag har solat oss på balkongen en stund.

Tänkte tillägna kvällens inlägg till min syster som jag längtar efter och saknar så mycket. Ska bli så roligt att ses till helgen.

Renovering

Idag fortsatte Martin och jag att måla om vårt trappräcke på övervåningen. Det blir högblankt vitt istället för det hemska fururäcket. Det tar tid att måla, speciellt när man har högblank färg. Man måste vara supernoga för att det inte ska bli rinningar. Vi känner oss nöjda efter att ha målat hela räcket, nu återstår bara ett lager till med färg runt om, phu vad jobbigt. Men fint blir det. Vi vill ha vårt stuk på huset.

Sedan blev det lunch hos I-M och Sune. Skönt att bra gå dit upp och äta. Vi blev kvar där resten av dagen och bara slappade. Vi hade tänkt att åka in till Örebro men det får bli det imorgon. Vi tänkte mysa och gå ut och äta och se en bra film på bio.

Ikväll tog vi en kvällspromenad runt kvarteret. Det är väldigt varmt och skönt ute fastän klockan snart är halv elva. Skönt sommaren närmar sig.

Imorgon blir det upp tidigit för den vanliga promenaden på söndagar. Skönt att röra på sig lite.


Anonyma idioter....

Jag funderar så vad det är för människor som orkar skriva idiotiska inlägg i andras bloggar och sedan inte våga stå för det. Men det är klart att det är lätt att vara tuff och idiotisk om man inte står för det. Svårare att vara ärlig.

RSS 2.0